שינה לא רגועה לילד בן שנתיים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה לא רגועה לילד בן שנתיים.
    לריסה
    13/05/2012

שתי סיבות לדאגה.
    1.הבן שלי בן 2 וחודשיים. עד גיל שנתיים ישן תמיד במיטתו. בחודשים האחרונים מתעורר כמה פעמים בלילה, לאחר כמה שבועות כאלה בלי שינה התחלתי לקחת אותו איתי למיטה שלי והוא התחיל להירדם אצלי במיטה. כמובן הוא התרגל וכל לילה הוא מתעורר ומבקש שאקח אותו איתי למיטה שלי, ישנים ביחד עד הבוקר. לעתים עקב כך שהוא ישן איתי אני שומעת ורואה שהשינה שלו לא רגועה, מוצץ חזק את האצבע שלו" מחפש תנוחה, בוכה בתוך שינה. במשך היום- הוא ילד רגיל, הולך לגן, שמח, אוכל טוב, משחק.
    2. הבן שלי (אותו הבן) מגיל 1.5 הולך לגן, אוהב מאוד להיות בגן, על פי מה שמספרים עליו גננות- הוא ילד טוב מאוד, ממושמע, קצת ביישן, השתלב יפה בקבוצה. אך כאשר הוא איתי- הוא נצמד אליי חזק, מסרב לרדת מידיים על הרצפה, לא רוצה ללכת, דורש להיות אצלי בידיים- כך אנו הולכים מרחקים גדולים, מטיילים, הגב כבר קורס, ובגן שעשועים גם לא רוצה לעזוב אותי- רוב הזמן אצלי בידיים, לא רוצה להתקרב אף לילדים שהולכים איתו לגן- מרחוק הוא מספר לי שהם ילדים טובים ושהוא רוצה לשחק איתם וכאשר אנו מתקרבים אליהם- נצמד אליי, מבקש שאקח אותו מייד על הידיים שלי. הוא יורד על הרצפה בגן שעשועים רק כשאין ילדים ממש על ידו- רק אני והוא. בבית הוא שובב גדול, ילד רגיל. בהתחלה חשדתי שהוא ביישן גדול. עכשיו יש לי חשד שהוא לא רוצה לחלק עם אחרים את תשומת לבי או פוחד שאעזוב אותו? למה? מה עליי לעשות מה לשנות? אודה לכן מאוד על ייעוץ.
    תודה על הקשבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה לא רגועה לילד בן שנתיים. - תגובה

סמדר ריינר
    14/05/2012

שלום לריסה,
    לא ציינת אם את אם חד הורית. בכל אופן חשוב מאוד שלא תיקחי אותו אלייך למיטה. זה מגביר את החרדות שלו במקום להרגיע אותן. לא ציינת מהם ההרגלים לפני השינה, האם מקריאים סיפור וכו'.כדאי ללמד את הילד דרכים אחרות להרגע לפני השינה בלי לקחת אותו אלייך. להקריא לו סיפורים על ילדלים במתגברים על הפחדים בלילה, להדליק אור קטן אם הוא מפחד מהחושך, להמליץ לו לישון עם דובי או בובה, וכו'. כמו כן זה לא נכון להענות לדרישה שלו להיות על הידיים כשהוא יכול ללכת לבד, ובכלל ייתכן שיש צורך ביותר גבולות. אם לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו