מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי אחיםאמאלה215/02/2008
יש לי ילד בן 3.5 ותינוקת בת 3 ח'. הגדול כמעט ואינו מתייחס לקטנה, לטוב ולרע- מסרב לומר לה בוקר טוב או שלום, מסרב להצטלם איתה או להחזיק אותה. לעתים רחוקות מלטף אותה או מדליק לה את המובייל. הוא ילד מאד נבון עם שפה עשירה ודברתי איתו על כך. שאלתי אם הוא כועס על אחותו ואולי קצת מקנא והוא אמר שכן. אמרתי לו שאני מבינה אותו ושקשה לו אבל שהיא עוד מעט תגדל והוא יוכל ללמד אותה כל מיני דברים ושהוא אח גדול מצוין. מה אני יכולה לעשות כדי שהיחסים ביניהם יהיו טובים ? אני יודעת שהתנהגותו עכשיו לא מצביעה דבר על קשר עתידי ביניהם אבל מצד שני אני רואה שקשה לו. היא יונקת ולא לוקחת בקבוק בכלל, על אף נסיונותי, כך שאיני יכולה גם להשאיר אותה ולהיות רק איתו. אודה לכן על עצתכן ואשמח גם להמלצה על ספרים בנושא. תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה לאחר הולדת אח
שושי יעקובי18/02/2008החודשים הראשונים הם לפעמים תקופת ההסתגלות הקשה עבור כולם. הטיפול בתינוקת הוא אינטנסיבי ביותר בתקופה זו. קנאה כידוע היא רגש שקשה מאוד להכיל. הדרך שלו להתמודד היא למחוק בצורה מנטלית את המציאות המכאיבה. הדברים שאת עושה כגון: לשוחח איתו על תחושותיו, לעודד אותו לקחת תפקיד פעיל בטיפול שלך בתינוקת, מצויינים. המשיכי כך. לפעמים לילדים קשה להודות בצורה גלויה וישירה בתחושות קשות כמו קנאה או כעס. לכן הזדהות עם דמויות מסיפורים מאפשרת להם ביטוי לתחושותיהם. ספרים מומלצים הם" ספר הפלפלים" של אלונה פרנקל וגם ספר של הלן קופר "שד שדון עשה את זה". לפעמים התחושות שהם חשים מעורררות בהם הרבה חשש, בושה או חרדה שמא האחרים (התינוק או את) מרגישים כלפיהם את מה שהם מרגישים בתוכם. את יכולה להקל עליו אם תספרי לו כי "הרבה פעמים ילדים חשים קנאה וכעס כשנולדים להם אח/אחות וכי בהמשך כשהאח / אחות גדלים והם מכירים ומתיידדים האחד עם השני הרגשות שלהם משתנים, הם מתחילים להנות ולחבב האחד את השני" . את יכולה גם להראות לו סימנים לזהות איך התינוקת מפגינה כלפיו שמחה וחיבה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)