מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה בביתדנה20/05/2012
אלו הסדרי השינה של תינוק בן 11 חודש שהוריו התגרשו:יום א-בבית של סבתא(האמא של הגרוש .הילד קשור אליה מאד והאבא מגיע לפעמים לשם)
יום ב-בבית
יום ג-אצל סבתא (אמא של אמא)ביחד עם אמא שלו
יום ד-אצל סבתא(אמא של הגרוש)
יום ה-בבית
סופש-שבת אחת בבית ושבת שניה אצל אמא של הגרוש
מה דעתך?מה יכולות להיות ההשלכות להסדר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בבית - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום דנה,
מי שואל? אני מבינה שאת לא האימא של הילד, ולכן צר לי אבל אני לא יכולה מבחינה אתית לענות על שאלות שאנשים שואלים לגבי אנשים אחרים ללא ידיעתם וללא הסכמתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בבית
דנה20/05/2012נכון.אני לא האמא.כיצד הגעת למסקנה שאני כותבת ללא ידיעת השואל האמיתי?אסור לשאול בשביל מישהו אחר?הרי כל שאלה ששואלים פה יכולה להיות ללא הסכמה וללא ידיעה.חבל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בבית - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012שלום דנה,
אנשים יכולים בודאי לרמות באינטנרנט, אבל כשאני מזהה שמישהו שואל לא עבור עצמו אני מנועה מלענות.
אם האימא או האבא רוצים לשאול, מדוע הם לא עושים זאת עבור עצמם?
אני גם לא יכולה לדעת אם עשית זאת לא על דעת מי ששאל, אבל לא ציינת שכן, ולכן אני נוקטת כאן זהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסמדר
שירית21/05/2012נתקלתי בשרשרת ההודעות הזו במקרה ואני לא כל כך מבינה...
דווקא בתחום רגיש כמו פסיכולוגיית ילדים, שאנשים יכולים למצוא את עצמם במצב שבו הם עדים לאיזו התעללות מסוג כל שהוא , או במצבים שונים שאינם נהירים להם ואינם בטוחים אם הם תקינים או לא וזקוקים לאיזו הכוונה או חוות דעת ראשונית ובלתי מחייבת, הם אינם יכולים לקבל מענה?
יכול להיות שתגידי שיש צינורות מקובלים יותר מפורומים לפנות אליהם במקרה של חשד להתעללות או יחס לא תקין או פגיעה כלשהיא בילד, אבל את גם בודאי יודעת כמה זה לא פשוט מצד מי שעד למצב כזה לעשות צעד בלתי הפיך שכזה, כל שכן שלפעמים הוא אינו בטוח האם מה שהוא רואה הוא אכן מצב לא תקין.
הפורומים האלו יכולים להיות מקום בטוח עבור אותם אלו שזקוקים להכוונה ראשונית, גם אם כללית מאוד, ואין זה משנה מה מידת קרבתם המשפחתית לילד.
למעשה, את מבקשת מאנשים כאלו לשקר ולסלף את שאלתם כך שתחשבי שמדובר באחד ההורים או המעורבים הישירים על מנת שיוכלו לקבל ממך מענה.
ואם הייתה אותה דנה מתנסחת כאימו של הילד, היית יכולה לבדוק זאת?
לשם כך הרי נוצרו פורומים באינטרנט, אף אחד לא מצפה מהם להחליף טיפול או ייעוץ מקצועי, אלא לתת מענה ראשוני, ללא צורך לזהות את זה ששואל.
פספסת את הנקודה ובכך אני מצטרפת לדנה- חבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012
שלום שירית, יפה בעיני האכפתיות שלך ושל דנה. אני לא התרשמתי שדנה לא יודעת אם המצב הזה תקין, אלא שהיא חושבת שלא. יש לה כבר דיעה והיא רוצה את חוות דעתי לגבי צד שלישי שלא ברור לי אם הוא יודע על הפנייה או לא. פנו אלי בעבר אנשים בנוגע לחשד להתעללות ועניתי להם ברצון כולל להפנות אותם לאן שצריך, אך המקרה הזה הוא גבולי מאוד מהבחינה הזו. יכולות להיות למצב כזה גם השלכות משפטיות שלא זה המקום להיכנס אליהן. אני מודה לכן על התגובות, העירנות והאיכפתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)