מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות מציקה של ילד בן 5ניקיטה20/05/2012
שלום, בני בן חמש ילד אהוד ומקובל מאוד (כך נימסר לי מהגננת בגן ) מאוד כריזמטי וסוחף , נבון וחכם, הבעיה שלי היא שהוא מציק מאוד ועושה המון שטויות ודברים טפשים כך שכל הזמן הגננת רק מעירה לו ומספרת לי על כך ,אפילו קבעה איתי פגישה בנידון כיון שהילד ממש מתיש אותה וגם לא מקשיב לה , היא צריכה לבקש 3 פעמים ויותר עד שהוא עושה את בקשתה ..בבית הוא גם מתיש אותי מאוד בהתנהגות שלו ( לדוגמא : עולה על הספה אז אני מעירה לו לרדת , מציק לאחותו הקטנה (בת שנתיים ) - מתקרב אליה לפנים קרוב מאוד, מקרב לה לפנים צעצועים, לא נותן לה לראות טלויזיה ועוד כל מיני הצקות ), גם לי ולבעלי הוא אינו מקשיב כאילו לא נרתע מאיתנו כמה שאנו מנסים להראות לו שאם יתנהג לא יפה לא יראה תוכנית שהוא אוהב או שלא אקח אותה לחבר שהוא אוהב אך שום דבר כאילו לא מרתיע ומפחיד אותו ,חוץ מפעם שרציתי להוציא אותו מחוץ לדלת הכניסה ואמרתי לו שאם לא יקשיב לי הוא לא יהיה בבית הזה - האיום הזה קרה פעם אחת ואכן ראיתי שהוא נירתע והקשיב לאחר מכן- האם זה תקין לעשות זאת ?, האם אכן בגיל זה מציקים הרבה או שישנה בעיה שאני צריכה ללכת לבדוק כי הרי לא יכול להיות שהילד פשוט יתיש את הגננת ואני אוסיף גם שכל הגננות בגן כולל הצהרון מעירים לי על התנהגותו (בשבוע שעבר הוא שם רכבת נוסעת לילד על הראש והרכבת משכה לילד את השערות) , איך אני משתלטת על הילד ? אני ממש חסרת אונים , הגעתי למצב שפשוט לא כייף לי לשחק איתי ולהיות איתו כי הוא מציק גם לי וזה ממש כואב לי להרגיש ככה. אודה לעזרה ותשובה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מציקה של ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום ניקיטה,
אני חושבת שאת מרגישה נכון שכשהשארת אותו מחוץ לדלת יש בזה משהו לא כל כך טוב, אני מניחה שעשית זאת מתוך ייאוש וחוסר אונים. ואת גם מבינה היטב שהמצב לא תקין ולא אופייני לגיל, אחרת הגננת לא הייתה מתלוננת. אני חושבת שכדאי שתפנו לאבחון במכון להתפתחות הילד, כדי להבין ממה נובעת הבעיה ואיך כדאי לטפל בה, ייתכן שהילד זקוק לטיפול וייתכן שניתן יהיה להסתפק רק בהדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)