שמירה על תזונה אצל ילד בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שמירה על תזונה אצל ילד בן 7
    שאשה
    22/05/2012

בני בן ה 7 יותר מאוד נבון קצת מלא, אינו אוכל בין הארוחות אבל בזמן הארוחות הוא אוכל ללא הפסקה אלא אם כן נאמר לו שצריך להפסיק, בביקור שלנו אצל רפואת ילדים היא ממש נזפה בנו שהוא חייב לשמור כי ילדים במשקל עודף בגיל שלו הם בסיכון להיות ילדים שמנים בגלל שהוא כל כך נבון ומפנים אבל צריך לשמוע את הדברים מבעלי סמכא ביקשתי שתדבר אליו וזה עשה את העבודה הוא משתף פעולה אבל זה מחייב אותי כל הזמן להזכיר לו כמה לאכול להפסיק אחרי שתי נקנקיות או שני שנצלים קטנים 2-3 כפות לתוספת ליד בקיצור בביקורו אצל חבר בארוחת ערב פעם אחת כשהתקשרתי התברר שהוא בטוסט השלישי ביקשתי לעצור ושאני בדרך היום ובאתי לקחת אותו משם להליכה ושיתפתי את האמא היום הוא היה אצלה והיא הגישה להם לארוחת ערב ג'חנון וטוסט אחד , מה אני אמורה לעשות ? איך אני אמורה לנהוג מול בני או מולה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירה על תזונה אצל ילד בן 7 - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2012

שלום לך,
    אני חושבת שגם חשוב לקחת את כל העניין בפרופורציות. הוא בסך הכל ילד בן 7, אי אפשר לצפות ממנו לשמור ולהתמודד כשהוא אצל אחרים. אפשר לבקש מהאימא של החבר ואם היא עומדת בזה - יופי, ואם לא אז זה מה יש. אם תקפידו בבית ומדי פעם בחוץ זה לא יסתדר, זה לא סוף העולם.
    מה שאני לא מבינה זה איך נוצרת הסיטואציה בבית שבה צריך לעצור אותו. נראה לי שעדיף, במקום להגיש צלחת כללית, להגיש לו בדיוק את המנה שהוא אמור לאכול, ואם הוא רוצה תוספת, צריך לבקש. אולי לא כדאי שזה יהיה על השולחן שהוא יכול לקחת בואפן חופשי. זה טוב לכולם דרך אגב.
    הסיטואציה שצירך לעצור אותו כל הזמן היא לא נעימה לא לכם ולא לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צלחת מרכזית

שאשה
    23/05/2012

הוא פשוט מבקש עוד ועוד ועוד למשל חברה אחרת שהיא זאת שהאירה את תשומת ליבו לנושא האוכל ואח"כ הרופאה שננזפה בנו קשות , הוא היה יכול לאכול אצלה חמש שניצלים מתחיל בראשון ומבקש עוד ועוד ואם לא עוצרים אותו הוא לא עוצר ,אצל חבר חבר שלושה טוסטים כי הוא פשוט מבקש עוד ולא יודע מדיי לעצור הוא גם אומר לי אמא לא ידעתי שמותר רק שניים, את חושבת שאני יכולה לתת לו להמשיך לאכול אצל אחרים כמויות כאלה ? בצהריים הוא פעמיים בשבוע בצהרונית , פעמיים בשבוע אצל חבר אם הוא לא ילמד לשים גבולות נראה לי שאני יגיע איתו למצב על חזור , מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צלחת מרכזית - תגובה

סמדר ריינר
    24/05/2012

שלום לך,
    כמובן שאם הוא אוכל באופן קבוע במקומות אחרים, רצוי להגיע הסדר באותם מקומות שלא נותנים לו יותר. הכוונה שלי הייתה שאם יש פה ושם מצבים חד פעמיים שבהם הוא אוכל בחוץ, לא חייבים לעשות מהם עניין.
    מעבר זה אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לבדוק מבחינה פסיכולוגית מדוע הוא אוכל כל כך הרבה, וגם מדוע אם מסבירים לו הוא עדיין אומר שלא ידע שאסור לאכול יותר משני שניצלים. יש תחושה שאוליל קשה לו להפנים, למרות שהוא אוכל המון אין תחושה שהתקבל אוכל בפנים וגם אם מסבירים לו אין תחושה שההסבר נקלט. יכול להיות שזה מעיד על קושי ריגשי או קוגניטיבי כלשהו וכדאי לאבחן זאת אצל איש מקצוע.
    בנוסף כדאי לבדוק זאת גם מבחינה רפואית, אולי יש סיבה לתאבון המוגבר הזה, שגם אותה כדאי לבדוק. קודם כל הייתי מתחילה מבדיקה רפואית ואחר כך מבחינה פסיכולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי את צודקת

שאשה
    24/05/2012

ואני חוששת שיש בעיה רגשית דווקא ולא קוגניטיבית, עשינו אבחון בינואר בגייגר לבעיות ריגשיות למרות שנושא האוכל לא עלה ולא שייכתי אותו לבעיה הרגשית, בכל אופן אחרי האבחון התקבלנו ואמרו שיש צורך בטיפול נכנסנו לרשימת המתנה ואחרי שבועיים התקשרו להגיד שיש החלטה מלמעלה שלא מקבלים למרפאה בשום דרך שהיא אין רשימת המתנה רק פרטי דרך המושלם 110 ש"ח כל טיפול גם לא הסכימו לתת לי לחכות לספטמבר שזו המתנה של תשעה חודשים, הזוי ? כן, עכשיו אחרי מקרה שקרה התקשרתי שוב נבחתי וכעסתי הגעתי למנהלת , עשו לי טובה וקיבלו אותנו לטיפול מקוצר שיתחיל בקרוב ,בכל אופן, יכול להיות שיש לזה קשר להפרעות קשב וריכוז ? יש לי מבחן טובה שבוע הבא אני מקווה שהוא יאיר את עיניי ויחזיק דברים שאני חושבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו