השפעת מריבות על תינוק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השפעת מריבות על תינוק
    דנה
    23/05/2012

התינוק שלי בן שנה וחודשיים. בעלי ואני רבים וצועקים המון. אך בעיקר בעלי צועק בצורה מאוד מאוד חזקה ומפחידה וגם תנועות הגוף שלו מאוד אלימות כלפיי והוא יכול גם להרים לעברי משהו כדי לזרוק ואני זזה בפחד כמובן. אין אלימות פיזית ממשית. זה מסתכם בעיקר בצרחות מזעזעות ומה שתיארתי שקרוב לאלימות. בכל אופן, כמובן שהתינוק שלי נחשף לא אחת להתנהגויות אלה - לא רק שמע אלא גם ראה. אני די בטוחה שזה משפיע עליו בהווה וישפיע בעתיד. רציתי לדעת באמת האם זה נכון? מה גודל ההשפעה? האם יכול להיות לו נזק נפשי רציני בעתיד? ואיך לדעתכם הוא מגיב לזה בהווה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות אחרי סיטואציה כזו כדי להקטין את ההשפעה חוץ מלחבק אותו? דרך אגב, בלילה אחרי התנהגות כזו שנחשף אליה אתמול ישן ממש גרוע והתעורר בערך עשרים פעמים ובכה - האם יכול להיות שיש קשר?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת מריבות על תינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת מריבות על תינוק - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2012

שלום דנה,
    אפילו שאין אלימות פיזית יש אלימות בבית ויש תחושת טרור. איך זה משפיע? את רואה בעצמך, בדיוק מה שאת מתארת.ההשפעה על ילד שעד לאלימות בין הוריו היא קשה וחמורה, עלולה לגרום לחרדות, ולכך שהוא עלול להיות אלים בעצמו בהמשך. אין דבר שאת יכולה לעשות כרגע ישירות עם הילד מלבד מה שאת עושה. העבודה שלך לגבי מניעה של העניין היא לא עם הילד אלא עם הבעל. חשוב שתפנו בהקדם לטיפול בעניין. או לטיפול זוגי או לטיפול באחד המרכזים למניעת לאלימות במשפחה, בדר כלל אפשר לקבל מידע על המקומות האלה דרך לשכות הרווחה בעירייה. אל תקטיני בחשיבות מה שעובר עליכם, זה לא קרוב לאלימות זו אלימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו