מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפת דיבור אצל ילדיםאוראל24/05/2012
שלום
לאחרונה ילדי סיגלו לעצמם דרך דיבור שמאוד לא מוצאת חן בעיננו, הם מדברים בציניות אחד אל השני, מבטאים דברים שאוזנינו בוערות, ניהלנו שיחה שאצלנו בבית לא מדברים כך, וזה לא מתאים למשפחה שלנו וכו' וכו' נראה לנו שלא כל כך מתייחסים אלינו ואנו לא יודעים איזה סנקציות לבחור, כי ברור לנו שהם מחפשים את הגבול ואנחנו לא יודעים איך, דברנו הסברנו כעסנו ...... אנחנו צריכים ממש דרך בעניין הנ"ל.
בהתפרצות הכעס של ילד הסנדוויץ שלנו הוא אמר אני לא אוהב את המשפחה הזו, לא רוצה לחיות במשפחה כזאת...דפוקה וכו' וכו' ואנחנו רק אמרנו לו שאנחנו אוהבים אותו, הוא הלך לישון ובבוקר התעורר כאילו כלום לא קרה...בה למיטה שלנו חיבק אותנו והמשיך את היום רגיל, נראה לי שלא שמשהו נשאר פתוח וזה מאוד מציק לי, איך סוגרים? מה עושים?
תודה אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפת דיבור אצל ילדים - תגובה
סמדר ריינר24/05/2012שלום אוראל,
את שואלת שתי שאלות, אחת לגבי מילים לא יפות אצל הילדים והשניה לגבי המצוקה של ילד הסנדוויץ.
לגבי השאלה השניה, מה שחסר לי בתגובה שלכם, זה נסיון לברר איתו, על הוא בעצם כועס ולמה הוא מתכוון כשהוא אומר משפחה דפוקה? מה דפוק לדעתו? חשוב גם לדעת להקשיב לילדים ולהבין מה הם בעצם אומרים. במובן הזה את צודקת שסגרתם את זה מהר מדי באמירות שאתם אוהבים אותו, שהן תמיד טובות ונכונות, אבל אולי במקרה הזה הן סותמות הן היכולת שלו להגיד גם מה לא מצוא חן בעיניו ולשתף במצוקה שלו, כאילו אתם מעבירים מסר: במשפחה שלנו יש רק אהבה ותחושות חיוביות, לגבי תחושות שליליות - אנחנו לא יודעים מה לעשות איתן, תשתדלו פשוט לא להרגיש אותם ובודאי לא לבטא אותם.זה כמובן מסר שלא עוזר במציאות, כי מציאות יש תחושת שליליות גם במשפחות הכי טובות.
כנ"ל לגבי המילים הלא יפות שבהן משתמשים הילדים. יכול להיות שחסרים להם כלים לבטא את חוסר שביעות הרצון שלהם מדברים. מה שקורה עם תוקפנות, שכשלא נותנים לה לבוא לידי ביטוי טבעי, היא מחמירה והופכת לאלימות. תוקפנות לכשעצמה היא לא דבר רע, היא אפילו דבר חיובי, בלעדיה לא הייתה תחרות, הישגיות], סקרנות, וכו' . חשוב רק לדעת לתעל אותה נכון ולא לנסות לדכא אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אוראל29/05/2012הי
הבנתי את כל הנאמר אבל איך אני הלכה למעשה נותנת להם מקום לדבר על הדברים השליליים, אחרי אירוע כמו שקרה? מחכה שירגע ואז מדברת? פותחת זאת יום למחרת? ובלי שום אירוע איך להתחיל בדרך חדשה? כי מה שאמרת כמובן נכון לא נתתי להם מקום לבטא את הדברים הלא נעימים והשליליים ובהסתכלות עתה מהצד לאחר השיקוף שלך אני רואה את התיסכול שקיים...אז איך מתחילים?
אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר29/05/2012שלום אוראל,
זה לא משהו שקורה ביום אחד אלא עניין של סוג של התנהלות כללית שמנהיגים בבית. קודם כל על ידי דוגמא אישית ממכם. איך אתם מבטאים תחושות שליליות? הםא אתם מרגישם לעצמכם להגיד דברים לא נעימים? לא בצעקות או בכעס, בהכרח (למרות שגם זה לא בהכרח נורא) פשוט להגיד ולדבר על זה?
אפשר גם לדבר עם הילדים אחרי שהם נרגעים ולהגיד שאתם מבינים שקשה להם, שהם מקנאים, או לתת להם שהם יגידו מה קרה למההם כל כך כועסים, לדבר עם כל לחוד, לשמוע את הצד שלו, את הכאב שלו, לא כל כך חשובות העובדות - מי לקח לי שתה לי וכו', אלא יותר התחושה, שלא שמים אלי לב, שלא שומרים על הדברים שלי, וכו', ולחשוב ביחד איך ניתן לעשות את זה אחרת, מה יגרום לידל להרגיש טוב יותר, בגבולות ההגיון כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)