מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות עם דימוי גופנישרון24/05/2012
הבת שלי בת 6.5. בחצי שנה האחרונה ההתייחסות לגוף שלה השתנתה לרעה. היא מוכנה שרק אני אראה אותה ערומה, אין שום סיכוי שבעלי יראה אותה בלי בגדים. לפני שמתלבשים/מתפשטים היא תמיד סוגרת את הדלת ואף פעם לא שוכחת. בשיעורי התעמלות היא מבקשת להתלבש בבית ולא בחדר הלבשה בבית הספר. היא נפגעת קשות ובוכה בהיסטריה אם ילדה אחרת ראתה לה את החזה שלה. עכשיו הופיעו לה קצת יבלות על הגוף והיא פשוט מנסה כל הזמן בטירוף להסתיר אותם, שאף אחד חס וחלילה לא יראה. במקלחת אתמול היא אמרה לי שהיא היתה מעדיפה להתקלח עם בגד ים כי היא לא אוהבת להיות ערומה. כל פעם היא מוצאת לה משהו חדש בגוף שהיא לא אוהבת, וזה נעשה בטירוף כזה, פנאטיות קיצונית. דיברתי איתה על זה ושאלתי אותה אם היא יודעת שיש לה גוף יפה והיא אמרה שכן. שאלתי אותה אם ההתנהגות שלה לגבי הגוף שלה מפריעה לה, היא אמרה שלא. לי הכל נראה קצת מוזר וקצת מוגזם. אני לא יודעת איך להתייחס לזה ואשמח לכל עצה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם דימוי גופני - תגובה
סמדר ריינר25/05/2012שלום שרון,
ההתחלה של התאור שלך נראית לי סבירה. אין סיבה באמת שבגיל 6.5 בעלך יראה אותה עירומה, זה בסדר גמור לסגור דלת כשמתפשטים ומתלבשים, ואין סיבה גם שהחברות שלה יראו את החזה שלה. לא הבנתי מה לא בסדר בזה.
אני לא מכירה את הרקע של המשפחה ואני לא יודעת מה גרם לעניין הזה להפוך לאובססיה. ייתכן שהעובדה שאתם לא מבינים שהיא זקוקה לפרטיות, כמו כל אחד, ולא שומרים עליה (האם אתם סוגרים את הדלת כשאתם מתלבשים או מתפשטים? אם לא אז כדאי) גורמת לכך שהיא נדחקת לפינה ונהיית קיצונית בעניין, ושאם אתם הייתם מכבדים את הפרטיות שלה מהתחלה, זה לא היה מגיע לקיצוניות כזו. נסו להניח לעניין, לכבד את הפרטיות שלה להימנע מהערות ומבטים לגבי גוף של אנשים והגוף שלה בכלל, לאפשר לה לסגור דלת ולקבל את הקושי שלה בהבנה, וכן השתדלו להקפיד על גבולות בבית גם לגבי הפרטיות שלכם, כשאתם מתפשטים ומתלבשים ובכלל עושים דברים. אני מניחה שעם הזמן זה יביא להקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)