מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הטרדה מינית בגן? מתחננת לעזרה !!!שיר25/05/2012
שלום, בגן של הבן שלי יש בעיה רצינית, זה גן רב גילאי של ילדים בני 3-6 לפני מס' ימים הסייעת בגן תפסה ילד מסויים שהפשיט ילדה אשר קטנה ממנו ונגע באיבר מינה. ההורים של הילדים המעורבים בסיפור הוזמנו לשיחה.
אחרי שהסיפור הזה התגלה אמא של הילד הזה ניגשה אליי וסיפרה לי שבנה הוריד גם לבן שלי את התחתונים בשירותים ונגע באיבר מינו. היא ציינה שזה נודע לה מהבן שלה בלבד והגננת והסייעת לא יודעות דבר מהמקרה עם בני מכיוון שזה קרה בשירותים של הגן, ולאחר המקרה בני בכה במשך 40 דקות ואף אחד לא הצליח להרגיע אותו [ואף אחד לא טרח לעדכן אותי] בני לא סיפר לי דבר ממה שקרה. אנא מכם אני מתחננת לעזרה ! מה לעשות? למי לפנות? לקחת את בני לפסיכולוג? האם יש סיכוי שיהיה לבני נזק לטווח הארוך בעקבות המקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בגן? מתחננת לעזרה !!! - תגובה
סמדר ריינר25/05/2012שלום שיר,
קדום כל כדאי מאוד לנסות להרגע כמיטב יכולתך. משהו בסיפור נשמע לי מוזר, כי לא ברור לי איך נודע לאותה אם שבנך בכה במשך 40 דקות. מהילד שלה? איך הילד יכול דעת כמה זמן זה 40 דקות? בכל אופן, אחרי שתירגעי, נסי לדבר עם בנך על המקרה, לשאול אותו האם קרה לו שהיה בשירותים עם אותו הילד, ואם קרה שם משהו לא נעים. יכול להיות שהילד לא ירצה לספר בהתחלה, זה בסדר גמור, חשוב להגיד לו שאם קרה או חלילה יקרה לו משהו כזה, חשוב לכם שהוא יספר לכם, אתם לא תכעסו ותעזרו לו. מעבר לזה כדאי להגיד לו שהגוף שלו הוא ברשותו, ומותר לו להגיד לא אם מישהו רוצה לגעת בו או להפשיט אותו וזה לא נעים לו.
מעבר לזה שימי לב, האם יש סימני מצוקה אצל הילד, קושי בשינה, באכילה, האם הילד עצבני או עצוב או שיש התנהגות אחרת שונה מהרגיל, חזרה להרטבה וכו'. אם הכל כרגיל אצל הילד שלך, אז מעבר לשיחה שהצעתי אין צורך כרגע לעשות דבר, מלבד כמובן לדבר עם הגננות על האירוע ולוודא שוב איך שומרים עלי הילד שלך כשהוא בגן ואיך מעדכנים אותך בדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
שיר25/05/2012היי ותודה ענקית על תגובתך!
אין לי מושג איך אותה אמא ידעה שבני בכה 40 דקות, שאלתי את הגננות אם זכור להם מקרה שבני בכה במשך זמן רב, גם הגננת וגם הסייעת אמרו שלא.
שאלתי את האמא מתי קרה המקרה, היא אמרה שלפני כחודש וחצי אך הוא סיפר לה רק אתמול בעקבות זה שהגננת תפסה את הילד נוגע בילדה קטנה בגן. (אין לי מושג מאיפה היא יודעת שזה קרה לפני כחודש וחצי, כי כמו שאמרת בנה קטן בשביל לדעת דברים כאלה) כך שאיני יודעת בדיוק מתי קרה המקרה עם בני. לאחר שזה התגלה לי נזכרתי שלפני כשבועיים בני עשה את צרכיו במכנסיים בגן, וישר עלה לראשי שאולי הוא לא הלך לשירותים כי פחד שהילד יגע בו שוב.
דיברתי עם בני ושאלתי אותו על המקרה, הוא סיפר לי שהילד הוריד לו את מכנסיו ונגע באיבר מינו, אני רוצה לציין שהוא לא סיפר לי את הדברים בפחד או בבושה, הוא דיבר כאילו הוא מספר לי על סתם "משחק בין ילדים". הסברתי לו בצורה רגועה שלא יסכים לאף אחד לגעת במכנסיו וכו'.
עד לרגע זה בני מתנהג רגיל ביותר [חוץ מהמקרה שעשה את צרכיו במכנסיים]
הבוקר כאשר המקרה נודע לי נכנסתי להיסטריה נוראית ובכיתי כל היום הוצאתי את הילד ישירות מהגן.
איך לפעול מעכשיו? אני ממש מפחדת לשלוח אותו לגן כרגיל.
אני מתנצלת על אורך ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה - תגובה
סמדר ריינר26/05/2012שלום שיר,
חשוב מאוד שלא תתני לתגובה החרדה שלך להשפיע על הילד. חשוב שתדברי עם הגננות ותשמעי מהן את גירסתן לדברים ומה הן עושות כדי להגן על הילדים בגן, ואז קבלי החלטה, בהתייעצות עם משפחתך האם להשאיר את הילד בגן או לא. קחי בחשבון שאנחנו כבר בסוף השנה, וגם הוצאה טראומתית של הילד מהגן יש לה משמעות, אולי כדאי להניח לו לסיים את השנה בשקט כשהגננות יודעות שאת עם היד על הדופק ושמות לב.
מעבר לזה, מאחר ובנך לא מראה סימני מצוקה כרגע, הייתי מניחה לזה.
אני מאוד מציעה לך לנסות להרגע, כפי הנראה המקרה לא היה טראומתי עבור בנך כפי שהוא עבורך כרגע. אם תתנהגי בצורה חרדה מדי לידו את עלולה לגרום לכך שזה יהפוך להיות טראומתי עבורו, למרות שכרגע זה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)