מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרבן אכילהyael28/05/2012
בני בן 4.5, עד לפני כשנה אכל יפה מאוד.
בתחילת שנת הלימודים החל גן עיריה והמעבר היה טראומטי בשבילו - וזה התבטא בכך שלא אכל כלום בגן כל היום (עד 17:00).
עכשיו הוא כבר אובל בסדר בגן אבל בבית עושה לנו המון צרות עם אוכל. כמעט תמיד מסרב לאכול בשר, הפסיק לאכול ביצים, וכל ארוחת ערב היא מאבק כי הוא לא מוכן לאכול כמעט שום מאכל בריא שאנחנו מציעים.
התחלנו להתנות ממתקים בכך שיאכל קודם אוכל בריא, אבל זה לא ממש עובד.
נראה לי שהוא הופך את נושא האוכל למאבק כוח ביננו לבינו ואני לא יודעת איך לצאת מזה.
יש לציין שלפני חצי שנה נולד לו אח (נראה שהוא מקבל אותו יפה אבל ברור שתשומת הלב שלי אינה כשהיתה), ושיש לנו הרבה קשיים ומאבקים איתו על רקע בעיית קשב וריכוז שלו ואובססיה שלו למוצרי חשמל שמשגעת אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה - תגובה
סמדר ריינר28/05/2012שלום תמר,
נראה לי שאת צודקת. זה נהפך למאבק כוח ביניכם, והדרך לצאת מזה היא להרפות. אם הילד נמצא בגן עד 17:00 ושם אוכל יפה, אין כרגע סיבה בריאותית אמיתית ללחוץ עליו לאכול. זה לא אומר שאתם צריכים לאפשר לו לאכול ממתקים במקום זה. פשוט אם הוא לא רוצה את האוכל שאתם מציעים - שלא יאכל. ולא להתרגש או לדאוג מכך שהוא לא מקבל את הצרכים התזונתיים שלו, כי הרי אוכל היטב בגן. זה הקטע שבו אתם מרפים. אתם פשוט לא לחוצים שהוא יאכל. אז שלא יאכל. ברגע שזה לא יהיה נושא מבחינתכם, גם מבחינתו זה יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)