סרבן אכילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סרבן אכילה
    yael
    28/05/2012

בני בן 4.5, עד לפני כשנה אכל יפה מאוד.

בתחילת שנת הלימודים החל גן עיריה והמעבר היה טראומטי בשבילו - וזה התבטא בכך שלא אכל כלום בגן כל היום (עד 17:00).
    עכשיו הוא כבר אובל בסדר בגן אבל בבית עושה לנו המון צרות עם אוכל. כמעט תמיד מסרב לאכול בשר, הפסיק לאכול ביצים, וכל ארוחת ערב היא מאבק כי הוא לא מוכן לאכול כמעט שום מאכל בריא שאנחנו מציעים.

התחלנו להתנות ממתקים בכך שיאכל קודם אוכל בריא, אבל זה לא ממש עובד.
    נראה לי שהוא הופך את נושא האוכל למאבק כוח ביננו לבינו ואני לא יודעת איך לצאת מזה.
    יש לציין שלפני חצי שנה נולד לו אח (נראה שהוא מקבל אותו יפה אבל ברור שתשומת הלב שלי אינה כשהיתה), ושיש לנו הרבה קשיים ומאבקים איתו על רקע בעיית קשב וריכוז שלו ואובססיה שלו למוצרי חשמל שמשגעת אותנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבן אכילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבן אכילה - תגובה

סמדר ריינר
    28/05/2012

שלום תמר,
    נראה לי שאת צודקת. זה נהפך למאבק כוח ביניכם, והדרך לצאת מזה היא להרפות. אם הילד נמצא בגן עד 17:00 ושם אוכל יפה, אין כרגע סיבה בריאותית אמיתית ללחוץ עליו לאכול. זה לא אומר שאתם צריכים לאפשר לו לאכול ממתקים במקום זה. פשוט אם הוא לא רוצה את האוכל שאתם מציעים - שלא יאכל. ולא להתרגש או לדאוג מכך שהוא לא מקבל את הצרכים התזונתיים שלו, כי הרי אוכל היטב בגן. זה הקטע שבו אתם מרפים. אתם פשוט לא לחוצים שהוא יאכל. אז שלא יאכל. ברגע שזה לא יהיה נושא מבחינתכם, גם מבחינתו זה יירגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו