איך מתמודדים עם שקרים ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם שקרים ?
    אמא מודאגת...
    17/02/2008

ביתי בת 12, נאה, חכמה ומקובלת בחברה... גם מבחינה חומרית לא חסר לה דבר ואולי אף ההיפך...אולם מהצד אני נתקלת לא אחת בשקרים שהיא מספרת, (גם לנו כהורים אך גם לחברותיה ) ואני לא ממש רואה סיבה מדוע היא צריכה לעשות זאת?
    איך אפשר להסביר לה בצורה נכונה, לא בקורתית את הצורך בלשקר פחות?
    האם יש מצב שילד משקר ולא מודע לכך שהוא משקר? ואיך ניתן לבדוק זאת ?
    לדעתי אדם שייתפס בשקר - אח"כ לא יאמינו לו וקשה יהיה להסתדר איתו מפאת חוסר האמון, חבל כי כעת יש לה שפע חברות.
    או אולי אני טועה ונכון הוא - כפי שיש הטוענים - "לשקר זה לא רע" ומי שעושה זאת במומחיות הוא אחד שיודע "להסתדר בחיים" ???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים עם שקרים ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים של ילדים

שושי יעקובי
    18/02/2008

התיחסנו כאן בפורום ללא מעט שאלות בנושא של שקרים. זו דרך התמודדות של ילדים כשהם נתקלים במציאות שלא נוחה להם. בתך בת ה-12 מבינה היטב מה זה שקר ומה ההשלכות של שקרים על יחסי אמון בין בני אדם. יחד עם זאת אם היא מרבה לשקר אש זוהי הדרך שלה להתמודד עם משהו שמפריע לה בין אם זה בדימוי העצמי שלה או בדימוי שלה בעיניכם או בהבנה שלה את הציפיות של הסביבה ממנה. איני יודעת מה סוג השקרים שאתם נתקלים בהם. כדאי לשוחח אתה דווקא על קשיים/כשלונות ולא על משמעות השקרים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו