מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר דירה תקופתישונית28/05/2012
שלום,
אשמח לקבל עצה כיצד להסביר ולהקל על בן שנתיים וחצי מעבר דירה זמני לארץ אחרת.
אנחנו (שני הורים ופעוט) מתגוררים בארה"ב ובעוד שבועיים אמורים לנסוע להולנד לחודשיים וחצי לצורך משולב של עבודה וביקור נשפחה.
מתי ומה אומרים לפעוט? איך מקלים עליו פרקטית את השינוי הקיצוני כשנוסעים לשם ומה אומרים לו כעבור חודשיים וחצי כשחוזרים הבייתה? איך מתמודדים עם הטיסה הארוכה הלוך ושוב מבחינה פסיכולוגית?
קצת רקע - מדובר בבן שנתיים וכמעט חצי שנמצא איתי בבית, עדיין יונק, לינה משפחתית, ומאד מאד צמוד אליי. ילד שמתפתח יפה, סקרן, בעל קליטה מאד מהירה, תלת-לשוני (עברית שפת אם, הולנדית שפת אב, ואנגלית מכיוון שנולד וגדל בארה"ב). המשפחה של האב מתגוררת בהולנד כך שאחנו נוסעים לשם גם כדי להיות קרובים לנשפחה והפעוט מכיר את סבא וסבתא ההולנדים היטב ומאד אוהב אותם.
החשש שלי נובע גם משום שלילד יש זיכרון ממש טוב. הוא זוכר המון אירועים בפרטי פרטים, ומאד קשור לצעצועים שלו (הוא לא רק משחק עם הצעצועים שיש בסביבה אלא תמיד מחפש צעצווע ספציפי ואם לא מוצא אז מתעקש) הוא גם מאד זקוק לשיגרה שלו (טקס שינה קבוע, מתעקש על המקום שלו במיטה וכדומה) ואני פשוט חוששת שיחוויה משבר. אני רוצה לציין שזו הפעם השלישית שאנחנו נוסעים לתקופה כזאת להולנד איתו, פעם ראשונה כשהיה בן שישה חודשים ועןד פעם כשהיה בן 18 חודשים. בשתי הפעמים בסך הכל היה בסדר, אם כי בפעם השנייה היה סוג של משבר שנמשך שבועיים (היה צמוד אליי בקיצוניות, המון בכי וכדומה) אבל עכשיו הוא כבר גדול ומבין יותר ואני חוששת ממשבר משמעותי ורוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר להסביר לו ולעזור לו להתמודד עם כזה שינוי.
המון תודה מראש על עזרתך,
שונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה תקופתי - תגובה
סמדר ריינר28/05/2012שלום שונית,
אני לא בטוחה שיש סיבה כל כך גדולה לדאגה, כיוון שהסביבה של הילד למעשה זו את, ואת הולכת איתו. דווקא העובדה שיש לילד זיכרון טוב אמורה להקל עליו את המעבר, כי הוא מסוגל להחזיק בזיכרון את הדברים וזה נותן עוגן מסויים, זה לא שהם נעלמים ככה סתם.
אם אתם רוצים להכין אותו, כדאי להסביר שנוסעים, להראות תמונות, גם של מטוס, להסביר את מי הולכים לראות, לתאר לו את הצעצועים שתקחו אתכם, לתת לו להיות שותף במידת האפשר לאריזה (שיגיש לכם את הדברים שלו כשאתם אורזים למשל), לקחת איתכם תמונות של הבית ושל החדר שלו, וכו'. ומעבר לזה לא לצפות מעצמך שתוכלי למנוע בהכרח משבר או קושי, יש קשיים ומתגברים עליהם. אם את תהיי רגועה ותבטחי בעצמך, זה מה שיקל גם עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)