מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר דירהאמא29/05/2012
שלום ,
הבן שלי בן שנתיים וחצי ואני אמא חד הורית. את אבא שלו הוא כמעט לא מכיר כי נפרדנו כאשר היה בן שנה והוא חיי בחו"ל ומאז דיבר עם האב כמה פעמים בסקייפ אבל לא ניראה לי שהוא מקשר. הוא לא מבין שיש לו אבא, הוא חושב שזה השם של כל הגברים (כל גבר שהוא רואה הוא צועק לו אבא). אם הוא שואל אני מסבירה לו שאבא שלו גר רחוק ועכשיו זה אני והוא.
לפני חצי שנה התחלתי לצאת עם מישהו, שניהם מאוד ניקשרו אחד לשני ועכשיו החלטנו לעבור לגור ביחד. הסברתי לבן שלי שזה מה שיהיה ושחבר שלי יבלה יותר זמן איתנו ואז נעבור כולנו לבית גדול וחדש ויהיה לו חדר חדש והוא מאוד שמח. הוא מזכיר את זה כל כמה זמן בעצמו שיהיה בית חדש וגדול ונגור שלושתינו.
אבל הוא נהיה יותר עצבני, יותר רכושני, יותר נצמד אליי (אומר הרבה שאני אמא שלו!!) התחלנו גמילה והוא עושה בבית בשירותים הוא התחיל יחד עם חבר שלי אבל בגן לא מוכן לשתף פעולה ובכלל הולך לגן עם דמעות, למרות שהוא מאוד אוהב את הגן שלו ותמיד היה הולך בחיוך.
אני מבינה שהוא מקנא והוא התרגל אליי ומנסה להגיד ולהראות לו שאנחנו שנינו אוהבים אותו מאוד אבל לא לפנק אותו עם יותר מידי תשומת לב.
איך אפשר להקל עליו? איך להסביר לו?
דבר נוסף מה אני אומרה לעשות אם אבא שלו פתאום יבוא לביקור? איך אני מסבירה לו את זה?
תודה רבה,
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר29/05/2012שלום לך,
ההסבר שנתת לו בזמנו הוא קצת בעייתי. כי זה לא שעכשיו זה את והוא. יש לו אבא, צריך לדבר על האבא הזה, להראות לו תמונות ולהסביר לו, כבר מעכשיו, שיש איש כזה, הוא חי בחו"ל, וכו'. אם את חושבת שבזה שלא תעלי את הנושא, תמנעי ממנו כאב את טועה. הוא קורא לכל הגברים אבא לא בגלל שהוא חושב שזה שם כללי לגברים אלא כי הוא מחפש את אבא שלו, ולך אולי קצת נוח לא לראות את זה, כי זה מכאיב, אני מבינה אותך.
לגבי הקנאה שלו, מצויין שהיא קיימת, זה היה לא בריא כשהוא חשב ש"עכשיו זה רק את והוא" במצב כזה בנים יכולים לפנטז שהם בעצם בין הזוג של אימא, וזה לא מתאים.
זה לא נורא שכואב לו, כרגע, זה כאב חשוב של מפגש עם המציאות. מה שגורם לו יותר נזק זה שאת מתעלמת מנושא אבא שלו.
אם את לא מצליחה להתמודד עם זה, חשוב שתיפני להדרכה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)