בת שנתיים רוצה רק את אבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים רוצה רק את אבא
    מירי
    30/05/2012

בתי בת שנתיים, ילדה מקסימה ועירנית וגם מאוד דעתנית. בנוסף לבדיקת הגבולות והטנטרום האופייניים לגיל, היא מעדיפה באופן ברור את אבא שלה. כשהיא מתעוררת בבוקר היא קוראת לי וכשאני ניגשת אליה היא פשוט נכנסת להיסטריה של צרחות ולא מוכנה להירגע עד שתוכל לשים את הראש על הכתף של אבא שלה. עליי לא נוח לה בד"כ לשים ראש. הבוקר הסברתי לה שאבא עכשיו ישן ועכשיו היא עם אמא וניסיתי לקיים את שגרת הבוקר ללא הצלחה, היא פשוט לא הפסיקה לצרוח. החלטתי להיות תקיפה ולהתעקש על זה שעכשיו אמא כאן והבוקר זה פשוט לא עבד לי. מה יכולה להיות הסיבה לך ואיך נכון לטפל בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים רוצה רק את אבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים רוצה רק את אבא - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום מירי,
    יכולות להיות לכך סיבות רבות, מה שנשמע לי שהיא צריכה שאת תשדרי יותר חוזק. זה טוב מאוד שאת מחליטה להיות תקיפה ולהגיד שעכשיו יש את אימא. חשוב לעשות את זה בלי שום הסברים ושכנועים, פשוט להציב עובדה. נשמע שאת מתייאשת מהר מאוד, וטוענת שזה לא עובד לך ויכול להיות שזה בדיוק חלק מהחולשה שהיא חשה ממך ולכן למעשה לא יכולה להשעין עלייך ראש. בודאי שזה לא יעבוד מייד, מותר לה לצרוח כמה שהיא רוצה, צריך לעבור כמה פעמים כאלה לפחות עד שהיא תפנים שאת לא מתרשמת מזה, ובנוסף חשוב שתפגיני תקיפות בעוד חלקים של היום, שבהם אולי היא מקבלת תחושה שהיא מנהלת אותך, או שלא נעים לך כשהיא בוכה ואת מתקשה לעמוד בזה, מבקשת, מסבירה, משכנעת, כל זה משדר חולשה ברגעים כאלה, ומכניס אותה לחרדה. היא צריכה כרגע הורים חזקים שיכולים לעמוד בזעם שלה ובחרדה שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

מירי
    31/05/2012

מעורר מחשבה ומצד שני נראה לי קשה ליישום או לפחות כרוך בהמון עבודה על עצמי. איך משדרים רוגע ובטחון כשלא כ"כ בטוחים ורגועים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום מירי,
    אכן, החיים לא קלים:-) בודאי שרצוי עבור ביתך שאת תהיי חזקה ורגועה, וזה דורש ממך עבודה. אבל למזלנו, יש גם פשרות בחיים. אני מציעה לך לא להסתכל על זה כעל משימה גורפת וענקית שלפיה את אמורה להיות כל הזמן רגועה וחזקה, אלא להתחיל באותם רגעים שבהם היא בוכה וצורחת, ולהגיד לעצמך, שזה לא דורש ממך בהכרח לעשות משהו, אלא בעיקר לנשום עמוק, להגיד בקול תקיף וברור מה ניתן ומה לא, ולהניח לזה, בלי לנסות להיכנס לאמביציה להרגיע אותה, אחרי שאמרת את שלך פעם אחת, זה בסדר גמור אם היא תבכה. כמה שהיא צריכה. אחרי מספר פעמים היא תלמד שזה לא אפקטיבי וזה יתמתן. נסי את זה בתור התחלה, ותני לעצמך חיזוק כל פעם שאת מצליחה או בקשי ממישהו אחר, למשל בעלך שיעשה את זה(לתת לך חיזוק).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירי
    31/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה.

סמדר ריינר
    02/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו