ביטחון עצמי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביטחון עצמי?
    יעלי
    30/05/2012

בני בן ה-5, ילד חברותי.יש לו 3-4 חברים טובים איתם משחק גם בגן וגם אחה"צ.יש לציין שהוא מאוד נהנה לשחק איתם. לעיתים רחוקות משחק בגן גם עם ילדים אחרים ונפגש גם איתם מחוץ לשעות הגן. אחד מהחברים הטובים שלו הינו ילד דומיננטי ומנקודת המבט שלי די "משתלט עליו"- בנוכחותו הוא עושה דברים שיודע שאסור לעשות כמו זריקת אבנים למשל או משחקים מלחמה אלימים(ואז אני מתערבת ולא מאפשרת להמשיך עם ההתנהגות הזאת) ,אם בני מביא לגן השעשועים חטיף-אותו ילד הוא זה שיחזיק את החטיף ויחליט למי לתת כמה . לעיתים הוא מושך את בני בפראות על מנת שיבוא אחריו,במידה ובני מסרב אומר לו ש"לא יהיה איתם בחבורה" והוא כמובן חושש ונגרר אחריו
    הסברתי לבני שגם אם חברים טובים מתנהגים אליו בצורה שלא נעימה לו- הוא צריך להתנגד ולא לחשוש, אולם אני מבינה את הקושי שלו לעשות זאת.נראה לי שהקושי נובע מהרצון להיות חלק מהחברים אך גם מביטחון עצמי נמוך
    כיצד לחזק את הביטחון העצמי שלו? כיצד למנוע ממנו להיפגע מאותו ילד?-לא הייתי רוצה להפריד ביניהם לגמרי. איך עליי להגיב בסיטואציות בהם אני רואה אותו נגרר אחריו על אף שאינו ממש מעוניין בכך האם זה באמת ביטחון עצמי נמוך או רק רצון להיות חלק מכולם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטחון עצמי? - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום יעלי,
    אני לא בטוחה שרק ביטחון עצמי נמוך מעורב פה, יכול להיות שבנך נמשך לאותו ילד בדיוק בשביל ההזדמנות להתפרע שלא היה מעז לנצל אותה אם היה לחוד. צריך להיות קשובים גם לזה. לבדוק האם אתם דורשים מהבן שלכם בבית צייתנות ומשמעת גדולים מאוד, עד כמה אתם מרשים לו לבטא תוקפנות בצורה סבירה, והאם בלי לשים לב ומכוונות חינוכיות טובות לגמרי, יכול להיות שהבן שלכם חש איתכם קצת כמו מה שקורה לו עם אותו ילד - שמשתלטים עליו, מחליטים עליו, ומדכאים כל יכולת שלו לעמוד על שלו. לדעתי זה לא עניין של ביטחון עצמי בהכרח, אלא אולי הרגל של הבן שלכם להיות בסוג של מערכת יחסים של שולט נשלט. במובן הזה זה באמת לא יעזור אם תפרידי ביניהם, אלא אם תבדקי אם הדברים שאמרתי נכונים לגבי מה שקורה בבית ותנסי לשנות שם, וזה כבר ישפיע על הבחירות החברתיות שלו לבד, בלי שתצטרכי להתערב. לתת יותר לבנך לעמוד על שלו, לעודד בחירות עצמאיות בבית גם כשזה לא נוח לכם, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו