טיפול בעצבים וחוסר סבלנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול בעצבים וחוסר סבלנות
    לולה
    31/05/2012

שלום,
    יש לנו בת בגיל 7 (מסיימת א) מחוץ לבית מדובר בילדה למופת כל הזמן מחמיאים לנו על איזו ילדה מחונכת, מקשיבה, מסודרת, תלמידה מצטיינת ואוהבת לעזור יש לנו והיא באמת כזאת.
    הבעיה שבבית אי אפשר לדבר איתה היא לא מקשיבה ואם כן זה רק אחרי איומים.
    כל כל דבר שאומרים לה היא צועקת. מספיק שנקרה לה בשמה פעם אחת היא ישר מדברת בצעקות ואומרת שאנחנו מעצבנים אותה. על כל דבר שאומרים לה היא צועקת. אם היא מפסידה במשחק מחשב ישר היא צועקת ומאשימה אותנו למרות שאין קשר.
    בגלל שמדובר בילדה באמת נבונה ניסנו כמה פעמים לדבר איתה ולנסות להבין למה עם המשפחה היא מתנהגת ככה לדבריה גם לה זה לא נעים אבל היא לא יודעת להסביר את הסיבה וגם לא מצליחה לשלוט בעצמה.
    אציין שמדובר בבת יחידה.

האם יש לכם כלים לתת לנו כיצד להתמודד איתה.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בעצבים וחוסר סבלנות - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום לולה,
    אני מודה שאני מתקשה להבין מאין נובעת הבעיה במקרה הזה, לא בגלל שהתאור שלך לא בסדר, אלא שמטבע הדברים קשה כנראה לפרט את הדברים הרלוונטים ביריעה הקצרה שיש כאן. אני מניחה שאולי זה קשור לכך שהיא בת יחידה, וזה שם אותכם בעמדת חולשה כלפיה, אולי כי חיכיתם לה הרבה, אולי כי אין עוד ילדים, והיא מרגישה את זה ולא יכולה לסבול את זה. ואולי גם היא מרגישה שאתם חונקים אותה בתשומת לב וגם זה קשה לה. אם זה אכן כך, חשוב שתלמדו לתת לה ספייס, ולהיות עסוקים בתכנים אחרים, ולא רק בה. אם זה לא הכיוון, או שתנסו לתת רמזים נוספים, או שתפנו לייעוץ מסודר שיאפשר לבדוק את זה יותר לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעסים ועצבים אצל ילדים

עדנה מימון
    31/03/2013

שלום,
    למרות שהשאלה נשאלה ממזמן, התשובה תעזור לאחרים:
    הטיפול בבעיות כעסים ועצבים אצל ילדים, לרוב, צריך להיות
    באמצעות ההורים.
    זאת אומרת, ההורים צריכים לעבור תהליך שבו הם לומדים
    מה לעשות ואיך להגיב לילד, כדי שכעסיו ייעלמו.
    אני מסכימה עם התגובה הקודמת. הורים לילדים יחידים
    יכולים לתת אובר תשומת לב (גם במקרים שמומלץ לא
    לתת), וכך גורמים לילד להגיב בהרמת קול ובחוסר סבלנות.
    מומלץ לא לתת תשומת לב לילד שמדבר בכעסים.
    יש להתיחס אליו רק כשהוא מדבר יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו