ילד שלא מקשיב ללא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מקשיב ללא
    גלית
    01/06/2012

שלום,יש לי בן מקסים וחכם שלומד בכיתה ה. הבעיה היא שכשאני אומרת לא הוא לא מקשיב.הוא מתעקש ועומד על שלו.אני מנסה תמיד להסביר לו למה תשובתי שלילית אבל הוא תמיד עונה שההסבר אינו משכנע. אינני יודעת כיצד עלי לנהוג? תודה רבה ויום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא מקשיב ללא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מקשיב ללא - תגובה

סמדר ריינר
    02/06/2012

שלום גלית,
    הטעות שלך היא שאת חושבת שאת צריכה לשכנע אותו. אם את מחליטה שלא, אין לו ברירה אלא לקבל את הלא. זה בסדר גמור אם הוא לא מסכים. הוא לא חייב להסכים, ועדיין את קובעת, והוא יעשה מה שאמרת ללא הסכמה. חשוב מאוד שהטון שלך יהיה נחרץ, ושלא תיכנסי להסברים מיותרים. יש מקומות שההסברים מתפרשים אצל הילד כהזמנה למשא ומתן, כשאת בכלל לא מתכוונת למשא ומתן. אם את מתכוונת שפשוט יקרה מה שאת קובעת, אז זה מה שיהיה, גם אם הוא לא מסכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גלית
    02/06/2012

תודה רבה.את עושה עבודה נפלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    03/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

גלית
    05/06/2012

שלום סמדר, כשאני אומרת לו לא ואני לא מנסה להסביר את עצמי, אז הוא שואל למה לא?הוא לא מסתפק רק בלא ואז כשאני מסבירה ההסבר כמובן אינו משכנע אותו . האם נכון לומר רק לא ולהתמיד בזה ? הוא נורא מתעקש לשמוע למה לא? הוא אומר שבלי הסבר הוא לא מוכן לבצע את מה שאני מבקשת למרות שבסופו של דבר גם כשאני מסבירה זה לא באמת משנה לו. תודה רבה וסליחה שאני שוב שואלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2012

שלום גלית,
    אז מה אם הוא נורא מתעקש? בעיני יש מקירם בשבהחלט נכון להתמיד עם הלא, ההסבר בכלל לא משנה ואת מבינה את זה.נשמע שתא מתקשה עמוד מולו והוא מצליח לערער את הביטחון שלך, ואז באמת קשה לך מאוד לעמוד מאחורי הלא. חשוב שתפנימי שאת האימא ואת לא חייבת לו הסברים על כך דבר. אם את מתקשה לעמוד בזה אולי כדאי שתיפני להדרכת הורים כדי לעזור לך לטפח את הסמכות ההורית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו