התנהגות חצופה של בת 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות חצופה של בת 9
    ליאת
    03/06/2012

שלום ,
    ביתי בת ה 9 ילדה חכמה ובעלת ביטחון עצמי רב, מידי פעם היא נכנסת איתי לויכוחים בהם היא מתחצפת אליי ולעיתים אף מקללת , באחד הפעמים קיבלה ממני מכה קטנה בפה לאחר מכן רצתה להתקשר למשטרה ואף חשבה לערב ולספר על כך למחנכת הכיתה ולמנהלת בית הספר.
    חשוב לציין שכאשר היא מתחצפת אליי אני מבקשת ממנה לעלות לחדרה להירגע אך עדיין אין שיתוף פעולה מבחינתה, על כן אני לוקחת אותה בכח לחדרה וכאן מתחילה ההתחצפות שלה אליי,
    רציתי לדעת האם אני נוהגת נכון בכך שאני לוקחת אותה בכח לחדרה ומה עליי לעשות בכדי למנוע התנהגות זו מצידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חצופה של בת 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חצופה של בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    03/06/2012

שלום ליאת,
    התנהגות אלימה כלפי הילדה בודאי לא תלמד אותה להיות אלימה פחות. גם המכה על הפה (גם אם היא קטנה מאוד) וגם גרירה של הילדה בכוח לחדר שלה - לא עוזרות כפי שאת רואה, וכן פוגעות מאוד בילדה ובקשר ביניכן.
    אני חושבת שהגעתן כבר למעגל סגור של מאבק כוח ביניכן שהופך בקלות לאלימות הדדית, וקשה מאוד לצאת ממנו כרגע ללא עזרה.
    אני חושבת שקודם כל כדאי לראות איך אתם משקמות את הקשר, מה אתן עוד עושות ביחד? למצוא דרכים וזמנים לבלות ביחד בצורה נעימה יותר, מצד אחד, ומצד שני, לחשוב טוב מהם סדרי העדיפויות שלך, על מה כדאי להתעקש ועל מה לא, מתי וסביב איזה נושאים קורות ההתחצפויות שלה, האם יש דברים שגם את עושה שגורמים לזה? איך הכי יעיל להגיב? לפעמים מספיק להגיד פעם אחת שההתנהגות לא נראית לך ולהתעלם, לא להמשיםך לשתף פעולה עם הסגנון הזה גם היא צורחת ומשתוללת. זה לא נקרא שאת מרשה לה להתנהג כך, כי כפי ציינתי חשוב להגיד לפחות פעם אחת שזה לא מקובל, אבל את לא חייבת "לנצח" אותה ולהשתיק אותה באותו רגע, אלא לתת לה להבין לאט לאט שזה לא מוביל אותה לשום מקום.
    אני חושבת שכרגע יהיה לך מאוד קשה ליישם את זה, ולכן אני ממליצה לך, אם את נתקלת בקשיים לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו