מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לסמדר-ילד בן 3הילה03/06/2012
סמדר שלום,
אני פונה אלייך לאחר שראיתי את תשובתך מה-10.5 בנוגע להתפרצויות זעם של ילדה בת 3.5.גם לי יש ילד בן 3 והמקרה שלי די דומה למקרה שתיארה האם.ילדי הוא ילד רגיש מאוד,חכם ולרוב מתנהג יפה,עוזר לי המון עם הילדה בת 4 חודש'(אני די מפעילה אותו עם אחותו החדשה) רק שיותר מחודש כאשר לא מתאים לו משהו או כאשר הוא לא מקבל מה שרוצה הוא אומר לי ולבעלי:"את קקי או את פיפי".ניסיתי מס' דרכים אך לא דבקתי בדרך מסויימת הרבה זמן.בהתחלה אמרתי לו שאם הוא כועס הוא יכול להגיד:"אני כועס" וזה לא עבד,כמה פעמים אני ובעלי הענשנו אותו ושמנו אותו בחדר שעה שלמה שהוא בכה וכל פעם שיצא הכנסנו אותו חזרה אך הוא המשיך להגיד את המילים וכאילו לא הבין כלום.בימים האחרונים החלטתי שכל פעם שהוא אומר את קקי אני שדואלת אותו אם יש לו קקי והאמת שזה הכי עובד כי הוא מפסיק אחרי שהוא רואה שלא מתייחסים אליו.אני פונה אלייך לשאול מה באמת צריך לעשות?אני קראתי את התשובה שלך לאמא מה-10.5 ושמחתי לקרוא כי גם אני חושבת שעונש לא מלמד את בני שום דבר אלא עושה יותר גרוע ומשגע אותו ממש.לעומת זאת כתבתי את ההודעה בפורום הורים לפעוטות וקיבלתי תשובה שממש לא נגעה לי ולא הסכמתי איתה,אני אצטט את התשובה:"ילד שלא מפחד מההורים עושה ואומר מה שהוא רוצה.
ללא פחד ילד יגדל להיות מפלצת תלוי במבנה המולד שלו.
את חייבת לדבר אתו בתקיפות ולהעניש אותו אם הוא ממשיך לדבר בצורה כזאת. אל תפחדי הוא לא יפגע מזה לאורך זמן אבל ילמד לציית לך."
מה דעתך?סליחה על האורך הייתי חייבת לספר הכל.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לסמדר-ילד בן 3 - תגובה
סמדר ריינר03/06/2012שלום הילה,
דעתי אכן שונה. ילד בן 3 מרגיש חסר אונים מאוד מול הגדולים, ולכן לפעמים בא לו להגיד דברים כאלה בשעת כעס, אני אל חושבת שצריך להכינס יאתו למאבקי כוח סביב העניין. כן רצוי ואפשר להגיד שזו יפה לא יפה ולא מדברים כך, ואחרי זה להניח לזה, הוא לבד יראה שזה לא מניב את תשומת הלב לה חיכה ויחדל מזה. הדרך היחידה בעיני להכחיד התנהגות לא רצויה הי אלפסיק להתייחס לאיה. כל התייחסות להתנהגות היא חיזוק חיובי. גם התייחסות לא נעימה, כי מה שחשוב לילד זה שהוא קיבל תשומת לב, לא משנה איזו. אני גם לא חושבת שילד צריך לפחד מההורים שלו, אבל הוא כן אמור להרגיש שהם חזקים ועמידים. הורים שמתרגשים נורא כשאומרים להם "קקי ופיפי" לא משדרים באותו רגע חוזק בעיני, אלא יותר סוג של היסטריה וירידה לרמה של הילד כאילו אם הם ינצחו אותו באותו רגע זה מה שיכתיר אותם כסמכות הורית. אני רואה את זה אחרת. הורים שלא נפגעים מזה, לא לוקחים את זה אישית ומבינים שזה יעבור, הם העמידים באותו רגע.זו כמובן לא המלצה לא לחנך את הילד או לא להגיד לו שזו לא דרך דיבור מקובלת. אלה שני דברים שונים.
זה בסדר גמור שבפורומים שונים יש דיעות שונות, וכל הורה יבחר את הדרך שמתאימה לדעתו ולהשקפת עולמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה03/06/2012תודה רבה על התשובה,כך חשבתי וכך אני מאמינה,מקווה שיעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור...
סמדר ריינר03/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)