מסרבים לישון לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מסרבים לישון לבד
    אמא
    04/06/2012

שלום לכן
    בני בן ה 13 ובני בן ה- 8 היו ישנים יחדיו כבר 5 שנים בערך בזמן האחרון בעקבות עיפות של בן השמונה בבית הספר הפרדנו בחדרים וכעת כל אחד אמור לשון לבד אך בן השמונה רוצה שישנו איתו עד שנרדם אנחנו אני או בעלי ישנים לידו וגם בן ה- 13 רק שאיתו כל פעם מנסים להגיד לו שהוא כבר גדול ומספיק עם זה אני כבר לא יודעת מה לעשות אומר שקשה לו הוא היתרגל לישון עם אחיו ועכשיו זה קשר האם נורמלי שאני או בעלי באים לישון איתו ? לבוא לישון איתו לא לבוא אני לא יודעת כבר? יש להם גם אחות בת שנתים שגם איתה צריך לישון כך שאנחנו עוברים ממיטה למיטה וזה מאוד קשה ואם כבר כן להיות בחדר כשהם נרדמים האם לשכב לידם או לשבת בכיסא מה ההמלצה ?
    תודה מראש
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרבים לישון לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרבים לישון לבד - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2012

שלום לך,
    זה אכן לא רצוי שתעברו ממיטה מיטה ותישנו עם הילדים שלכם. רצוי להרגיל אותם באופן הדרגתי לישון לבד. בהתחלה רק להיות לידם, ולהחזיק הם את היד, אחר כך להפחית את זמן הישיבה איתם, לשבת לידם בלי להחזיק יד וכו'. כמו כן רצוי לתת להם כלים להרגע לקראת השינה, כמו למשל נשימות, אפשר ללמד את הילד בן השמונה להפריח בועות סבון גדולות, במשך 5 דקות כל יום לפני השינה, באופן זה הוא לומד לנשוף נשיפות ארוכות וזה מאוד מרגיע, אפשר לשוחח על הפחדים לפני השינה, ולחשוב מה יעזור להתמודד איתם, השארת אור קטן דלוק, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו