מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסרבים לישון לבדאמא04/06/2012
שלום לכן
בני בן ה 13 ובני בן ה- 8 היו ישנים יחדיו כבר 5 שנים בערך בזמן האחרון בעקבות עיפות של בן השמונה בבית הספר הפרדנו בחדרים וכעת כל אחד אמור לשון לבד אך בן השמונה רוצה שישנו איתו עד שנרדם אנחנו אני או בעלי ישנים לידו וגם בן ה- 13 רק שאיתו כל פעם מנסים להגיד לו שהוא כבר גדול ומספיק עם זה אני כבר לא יודעת מה לעשות אומר שקשה לו הוא היתרגל לישון עם אחיו ועכשיו זה קשר האם נורמלי שאני או בעלי באים לישון איתו ? לבוא לישון איתו לא לבוא אני לא יודעת כבר? יש להם גם אחות בת שנתים שגם איתה צריך לישון כך שאנחנו עוברים ממיטה למיטה וזה מאוד קשה ואם כבר כן להיות בחדר כשהם נרדמים האם לשכב לידם או לשבת בכיסא מה ההמלצה ?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבים לישון לבד - תגובה
סמדר ריינר05/06/2012שלום לך,
זה אכן לא רצוי שתעברו ממיטה מיטה ותישנו עם הילדים שלכם. רצוי להרגיל אותם באופן הדרגתי לישון לבד. בהתחלה רק להיות לידם, ולהחזיק הם את היד, אחר כך להפחית את זמן הישיבה איתם, לשבת לידם בלי להחזיק יד וכו'. כמו כן רצוי לתת להם כלים להרגע לקראת השינה, כמו למשל נשימות, אפשר ללמד את הילד בן השמונה להפריח בועות סבון גדולות, במשך 5 דקות כל יום לפני השינה, באופן זה הוא לומד לנשוף נשיפות ארוכות וזה מאוד מרגיע, אפשר לשוחח על הפחדים לפני השינה, ולחשוב מה יעזור להתמודד איתם, השארת אור קטן דלוק, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)