האם לשלוח לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לשלוח לגן
    מילי
    06/06/2012

יש לי התיעצות קצת מוזרה: יש לי ויכוח קבוע עם בן זוגי. הילדה שלנו בת שנתיים. ישנם ימים שאין בהם ודאות מוחלטת אם לשלוח אותה לגן. מדובר בימים שלאחר מחלה או ימים שבהם היא מקוררת והיה לה בלילה חום לא גבוה שירד מעצמו. בן זוגי אומר שבמצבים כאלה טוב לה יותר להיות בגן, בשגרה ועם החברים אני חושבת שבימים כאלה הילדה צריכה את אחד ההורים שלה ולהיות בבית כדי להתחזק.
    חשוב לציין שכאשר היא קצת לא מרגישה טוב בגן היא מסתגרת לה ונחה אבל לא מתלוננת או בוכה ולעומת זאת, בבית היא בוכה הרבה ומבקשת רוב הזמן להיות על הידיים. הוא אומר שהבכי הזה מלווה בסטרס והוא לא טוב לה. מי צודק לדעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לשלוח לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לשלוח לגן - תגובה

סמדר ריינר
    07/06/2012

שלום מילי,
    קשה התייחס לשאלה שלך בלי להכיר אתכם. כי אני לא יודעת האם זה קורה הרבה שיהלדה שלכם חולה, ואם זה כך האם זה חלק ממצב גדול יותר שבו המחלות החוזרות והנשנות שלה הן חלק מסימפטום משפחתי יותר גדול, לשמל שהיא נצמדת אליכם די הרבה, זה לא מאשפר להציב לה גבולות כי כשהיא חולה ל אמציבים גבול, זה נהפך להיות גורם מפריע בזוגיות כי אז כל תשומת הלב מרוכזת בה, סדרי השינה בבית משתנים, ובקיצור היא מנהלת את הבית דרך הסימפטום הבריאותי שלה (באופן לא מודע כמובן, ואתם משתפים פעולה עם זה באופן לא מודע), או שמדי פעם היא זקוקה לריענון ופינוק בבית, וכדאי לאפשר לה את זה כדי שתתחזק.

אני מבינה שאת שואלת בעצם אם ילד לא בוכה ולא מתלונן אם זה אומר שזה טוב עבורו, וכמובן שלא, עדיף שהיא תהיה בבית ותתלונן. הבכי הוא לא הבעיה הוא רק הסימטום, הוא לא הסטרס הוא רק הביטוי שלו. אבל אני לא בטוחה שזו באמת כל התמונה בלי להכיר אתכם יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

מילי
    07/06/2012

היא לא חולה הרבה והיא גם לא מנהלת אותנו. כלומר: היא ישנה במיטה שלה, נרדמת עצמאית ולא מתלהבת באופן כללי מהמיטה שלנו, לא מגיעה אליה אף פעם.
    היא מבקשת הרבה על הידיים, בעיקר של אבא לא תמיד מאפשרים לה, כשהיא מתחילה בסצינה של בכי אנחנו מושיבים אותה או משכיבים אותה במיטה כדי להירגע ובד"כ היא נרגעת די מהר וחוזרת אלינו. אוצר המילים שלה לא מאוד גדול ולכן היא מתוסכלת המון ובוכה כתוצאה מכך. בן זוגי טוען שכשההרגשה שלה לא טובה או גבולית עדיף לה להיות בגן מאשר בבית כי בבית היא חווה צורך לא מסופק (היא נמצא על הידיים אבל היתה רוצה יותר) וזה גורם לה נזק ואני טוענת שהיא צריכה את ההורים שלה לידה וזה עדיף מאשר להיות בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה - תגובה

סמדר ריינר
    07/06/2012

שלום מילי,
    גם בגן היא חווה צורך לא מסופק אבל אין למי לבכות כדי לבטא את זה. במובן הזה אני מסכימה איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו