מיניות של ילד בן 4.5-אמא מוטרדת!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיניות של ילד בן 4.5-אמא מוטרדת!!
    מיכל
    10/06/2012

שלום,

יש לי שאלה בקשר לבני בן 4.5, הגננת התלוננה כי הוא וילד נוסף התחבאו בחצר הורידו את התחתונים ונגעו אחד לשני בבולבול. הגננת כעסה והסבירה להם כי לא עושים זאת, הגוף הוא פרטי וכו'....יש לציין כי בבית מס' פעמים קרה שהוא הוריד את התחתונים ונגע בבולבול מולינו וצחק ואני הלבשתי בחזרה והסברתי כי זה איבר פרטי ורק בשירותים מורידים ולא מול אנשים גם אם זה בני המשפחה שלו. היתה פעם שנכנס עם בני בן 8 לשירותים ונגע לו בבולבול, גם אז הסברתי בתקיפות שלשירותים נכנסים לבד ולא נוגעים באיבר של אף אחד. לעיתים קורה שהם מתקלחים ביחד והוא גם נוגע לבני הגדול. האם עליי להפריד ביניהם שלא יתקלחו ביחד? איך עליי לנהוג יותר ממה שאני נוהגת ומסבירה לו? האם זה מראה על בעיה מינית כלשהי שיש לו עצם ההתעסקות בזה או שזה עניין של גיל וסקרנות ולא מעבר?
    אשמח לעיצות כיצד לנהוג.

תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיניות של ילד בן 4.5-אמא מוטרדת!! - תגובה

סמדר ריינר
    10/06/2012

שלום מיכל,
    התגובות שלך למעשי בנך היו טובות ונכונות. עם זאת, מאחר והן לא פותרות את הביעה, כנראה שיש כאן כבר משהו שהו אמעבר לסקרנות נורמטיבית אצל ילדים, וכדאי לבדוק את העניין יותר לעומק. ראשית הייתי שואלת את הילד, בצורה רגועה, לא מאשימה ולא כועסת, היכן ראה דברים כאלה ואם מישהו עשה את זה גם איתו. אם הבירור מעלה דברים -לפי מה שעולה כדאי לשקול כיצד להמשיםך לפעול. אם הבירור לא מעלה דבר אך ההתנהגויות ממשיכות - כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לברר את זה יותר לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו