ביתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי
    מרי
    12/06/2012

שלום, בעבר שוחחתי איתכן(רבות) על ביתי שלא מקובלת(כתה ה'), עברה שנה והיום לפני מעבר דירה לשכונה סמוכה ( מרחק של-7 5 דקות נסיעה)היום בעת אריזת החפצים מצאתי יומן שביתי המקסימה כתבה לפני שנה(חופש גדול כתה ד') דברים שקראו לי את הלב מאוד "...יומן שלי אין לי חברות כל חופש גדול אני לבד .... הבנות שונאות אותי ומרמות אותי וכל שנה זה יותר גרוע ...מה עשיתי למה זה קורה לי?? היתי מוכנה לתת הכל בשביל שתהיה לי חברה טובה באמת שתאהב אותי , אמא מנסה שיהיו לי חברות ולא מצליחה והיא בוכה ובוכה ...ועוד..."היום חלפה שנה מאז ומתקימים מפגשים רבים אחה"צ ובשכונה הנוכחית היא הולכת ומשתתפת.
    שאלותי
    1. מה לעשות עם היומן של הילדה( שהיא כתה בו 3 עמודים)האם להשאירו שהיא תארוז אותו ? והאם לומר לה משהו בנידון?
    2. החלטנו להשאירה באותו בית ספר (כרצונה) נצטרך להסיע אותה מהבית החדש לבית הספר ( במקום ללכת ברגל ) והחלטנו שהיא תספר על המעבר דירה כמה ימים לפני המעבר האם אנו נוהגים נכון בהחלטה זו?נ.ב היא סיפרה על מעבר הדירה רק לילדה אחת מהכתה השנייה שאיתה הייתה בקשרים הכי טוביםובקשה ממנה לא לספר.
    תודה
    מירי( שם בדוי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון טעות כתיב

מרי
    12/06/2012

מרחק של 5-7 דקות נסיעה ללא פקקים , ניתן להגיע לבית החדש ברגל בערך 15- 20 דקות מקסימום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי - תגובה

סמדר ריינר
    13/06/2012

שלום מרי,
    לא היית אמורה לקרוא את היומן היאשי של בתך בלי רשותה. לכן לא כדאי שתאמרי משהו על כך. אני גם לא מבינה כל כך מדוע זה רלוונטי כרגע, כי כרגע המצב יותר טוב, את רק תגרמי פגיעה באמון על ידי כך שיתברר שחטטת לה ביומן האישי.
    כמו כן לא הייתי מתערבת בנושא של למי היא מספרת ומתי לגבי המעבר.
    הייתי ממליצה באופן כללי שתנסי להיות פחות מעורבת בכל מיני עניינים של ביתך, כיוון שייתכן יש קשר הדוק בין מעורבות היתר שלך, והחרדה והלחץ שאת חשה לגביה לבין הקושי שלה להיות פחות קשורה אלייך ולהיפתח לחברות כפי שבגילה אמור לקרות. נסי להרפות ולהניח לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי

מרי
    13/06/2012

סמדר שלום,
    האם יוצא מדברייך שאינני צריכה להיות מעורבת כלל בעניינים ההחברתיים של ילדה בת 11 וחצי ??
    האם דברים כואבים כאלה שכתבה ביומנה הם שכיחים( שיגרתיים)???!! ועלי להתעלם מהם?? האם לא לשוחח אתה על הנושאים הללו כלל ולהניח לה לעשות כרצונה??
    תשובתך מאוד חשובה לי כי אני מאוד מבולבלת ומוטרדת!
    תודה
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי - תגובה

סמדר ריינר
    13/06/2012

שלום מירי,
    נראה לי שאכן לא הבנת את דברי. הדברים שבתך כתבה אינם שיגרתיים ושכיחים. אם זאת את בעצמך אומרת שהיום הם כבר לא רלוונטים כי הם נכתבו לפני מספר חודשים ומצבה החברתי התשנה מאז. זה לא משנה בעינייך את רמת הדאגה שאמורה להיות לך?
    כמו כן לא כתכתי שאת לא אמורה בכלל להיות מעורבת אלא רצוי שתהיי מעורבת מתי שהיא מערבת אותך. ואכן בעבר היה לה קשה, היא ערבה אותך, התייעצת איתנו, והמצב השתנה. זה כבר שייך לעבר, היית מעורבת ומילאת את תפקידך כאימא וזה בסדר גמור.
    כעת זה לא המצב. מותר לך לשאול אותה (וגם זה לא יותר מדי, פעם אחת זה מספיק), איך היא מרגישה ואם משהו מטריד אותה. אבל לא כדאי לך לקרוא את היומן שלה בלי רשותה, לחקור אותה או להגביר את רמת החרדה שלה כשלא בטוח שהיא במצוקה בכלל. יש הבדל גדול בין מעורבות יתר להעדר מעורבות בכלל. לקרוא ביומן של ילד שחושב לתומו שהוא פרטי, זו מעורבות יתר. בכל מקרה מה שנכתב ביומן מתייחס לעבר ולא בטוח שהוא רלוונטי כרגע. מכאן התשובה שלי שכדאי שתניחי לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו