מתלבטת אם להתחיל טיפול לפעוטה בת 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבטת אם להתחיל טיפול לפעוטה בת 3
    הילה
    12/06/2012

שלום.
    יש לי ילדה בת 3. מאז היותה תינוקת שמנו לב שהיא רגישה ביותר. בהתחלה זה היה לקולות וצלילים ובהמשך זה יותר התבטא בתגובות קשות לשינויים שחלים בחייה.
    הדבר מתאפיין אצלה בחוסר שטף בדיבור (שבא והולך לסירוגין עם כל שינוי שהיא חווה), במכות ונשיכות בגן (גם כאן- בא והולך לסירוגין).
    הילדה בסה"כ מקבלת הרבה תשומת לב חיובית, מתייחסים אליה תמיד כבוגרת ומאוד משתדלים להציב גבולות בצורה נעימה אך אסרטיבית. אני לא יודעת אם יש קשר, אבל חשוב לי לציין שהיא מאוד חכמה וקולטת את הסביבה בצורה מאוד חדה.
    שאלתי היא- איך אני יודעת אם המצב הזה שהיא נמצאת בו מצריך ייעוץ עם פסיכולוג ילדים? האם זה לא טבעי שילד, שהוא יותר רגיש, פשוט יחווה שינויים בצורה קצת יותר חזקה? והאם יש צורך להכניס אותה למעגל הזה, שכן זה עלול לשדר לה שאכן יש איזו בעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לי להוסיף עוד משהו קטן...

הילה
    12/06/2012

אני כרגע נמצאת בשבוע 36 להריון, ובנוסף, אחותי (שמאוד קרובה אלינו) ילדה לפני שלושה ימים.
    באופן טבעי, היו הרבה דיבורים סביב הנושא בשלושה ימים האחרונים, ואף הלכנו לבקר אותם אחרי הלידה והיא שמחה והתרגשה מאוד.
    פשוט, מיום למחרת (יום ראשון האחרון), היא שוב החלה לנשוך ילדים בגן. יש לציין שבבית לא ראיתי כל שינוי התנהגותי ונורא הופתעתי לשמוע מהגננת ששוב חלה רגרסיה.
    אני לא חושבת שעניין ההריון שלי ו/או הלידה של אחותי מעוררים בה תחושות לא טובות, אך אין לי ספק שזה משפיע עליה איכשהו (אולי אפילו באופן שבו היא לא יודעת להכיל את ההתרגשות הגדולה או השמחה...).
    אני די מודאגת ממה שיקרה לאחר שאלד, אם זוהי תגובתה ללידה של אחותי... :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי להוסיף עוד משהו קטן... - תגובה

סמדר ריינר
    13/06/2012

שלום הילה,
    מדוע את חושבת שההריון שלך לא מעורר בה תחושות לא טובות? בודאי שהוא מעורר כל מיני תחושות, ביניהן גם תחושות לא טובות. זה תמיד הולך ביחד.
    יכול להיות שיש קושי בבית להכיל תחושות שליליות, לא רק לגבי ההריון, אלא בכלל, ולכן לבתך קשה להתמודד כל פעם שעולה אצלה קושי, וחלק מהביטויים לכך היא האלימות שלה בגן.
    אני לא ממליצה כרגע על טיפול בילדה, אלא קודם כל על הדרכת הורים עבורכם, באופן זה אתם לא משדרים לה שיש לה בעיה, אבל בהחלט יכולים לייצר מצב שבו הבעיה תהיה מטופלת באופן שמשפיע עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי בעיסוק?

לילי
    13/06/2012

למה לא ללכת למרפאה בעיסוק ולשלול קושי בויסות החושי? נראה שהילדה רגישה מעבר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו