מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרהמיכל14/06/2012
שלום,
אני אמא ל2 בנות, בת שנה ועוד אחת כמעט בת 4. לגדולה יש המון "עניינים" עם הקטנה, היא מקנאה, ועושה דברים בכוונה. ומאידך היא גם עוזרת מאוד ומטפלת בה. (לפעמים נכנס בה "הילד הרע...")
אנחנו גרים בדירה חלופית עד סיום בניית ביתנו החדש.
בבית הנוכחי יש 2 חדרים, כשעברנו מיקמנו את הקטנה איתנו בחדר ואילו הגדולה בחדר משלה (שהוא יחסית קצת רחוק מהחדר שלנו) (בבית הקודם היא ישנה בחדר משלה, קרוב אלינו כל הלילה ללא התעוררויות).
באיזשהו שלב העברנו גם אותה אלינו לחדר, בגלל חלומות, היתה באה אליו בלילה או שהיה צריך לשבת לידה עד שתירדם, ולנו בשלב זה לא היה כח להתמודד עם הבעיה.(יש לציין שמאז ומתמיד היינו צריכים לשבת לידה עד שתירדם), גם היום, כדי שתלך לישון, אחד מאיתנו מנוטרל עד שתירדם, כי היא לא תירדם לבד, או שתשתולל לתעיר את הקטנה.
כעת, לפני המעבר לבית החדש, אני מאוד רוצה לשים את שתיהן באותו החדר. הקטנה נרדמת כבר ב19:30 ואילו הגדולה בסביבות 21:00, הבעיה שאם נשים אותן ביחד היא תעיר את הקטנה ותשתולל לפני השינה ואז כל הבית על הרגליים.... וזה מתיש.
השאלה, האם זה יהיה נכון להפריד בינהן עד שהגדולה תלמד להירדם לבד (אני מתכוונת לטפל בנושא כשנעבור)? ואחכ לשים אותן ביחד?
האם זה יהיה נכון להמשיך לתת לקטנה לישון בחדר שלנו (זה יותר נח לנו, כי היא מתעוררת לאכול בלילה) או שכדאי ששתיהן יהיו בחדרים נפרדים?
תודה, מקווה שאני מובנת... (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
סמדר ריינר15/06/2012שלום מיכל,
אם את מתכוונת לטפל בנושא כשתעברו, זה בסדר גמור עם עוד כמה זמן הקטנה תישן איתכם בחדר. אבל לא כסידור קבוע, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר, תודה על התשובה ועוד משהו
מיכל15/06/2012הבעיה היא שהגדולה כל הזמן אומרת שלמה היא לבד בחדר ואנחנו כולנו ביחד...
מה אני יכולה להגיד לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר, תודה על התשובה ועוד משהו - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום מיכל,
אני לא הייתי נכנסת להסברים אלא יותר משתתפת בכך שקשה לה וזה גורם לה להרגיש לבד, ולכן אתם תקדישו לה גם זמן איכות לבד, בלי אחותה מדי פעם, וכן ניתן להגיד לה שכשאחותה קצת תגדל, ואחרי שתעברו דירה זה ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)