מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה ומוצץ לבן כמעט 3שרית14/06/2012
הי,
הבן הקטן שלי (מתוך 2) הוא בן 3. היה צמוד ל-3 מוצצים כל הזמן (אחד בפה ואחד בכל יד) ובגיל שנתיים וכמה חודשים כשהבאתי לו מוצצים חדשים כי הישנים כבר היו מסמורטטים, החליט שלא מוכן להכניס אותם לפה וויתר על המוצצים לחלוטין.
על פניו זה נפלא שהוא נגמל, אבל מאז קשה לו מאד להרדם ולישון שנת לילה רצופה. לדעתי הוא פשוט נגמל מהר מדי ומוקדם מדי מהמוצצים.
עכשיו, לאחר חודשים שבהם אני לא ישנה כמו שצריך (וגם הוא כמובן) איך אפשר לעזור לו?
הוא ישן כבר במיטת נוער, הוא גמול מבקבוק מגיל שנה בערך ומחיתול נגמל לפני כחודשיים בהצלחה מרובה. (גמול מחיתול גם בלילה). הוא ביקש מאז פעם או פעמיים מוצץ אבל הוא יודע שאין לנו בבית מוצצים בכלל.(הוא רואה ילדים בגן).
הוא ילד מאד אנרגטי והמוצצים עזרו לו מאד להרגע.
ניסיתי לתת לו בובות ממולאות כדי שיחבק אותן וישן איתן, הוא משחק איתן קצת וזורק אותם מהמיטה. בבוקר הוא אף פעם לא נמצא עם בובה במיטה. הוא לוקח לפעמים ספרים או משחקים קטנים אחרים כחפצי מעבר למיטה אבל אף פעם לא ממש נשאר עם אף אחד מהם, ובטח שהם לא עוזרים לו לשכב בשקט במיטה ולהירדם כי הוא כל הערב יוצא מהמיטה ומשתולל ונרדם בסביבות 22:00-23:00 מותש.
האם כדאי להחזיר לו מוצץ? (אני שואלת מתוך ייאוש.. )
איזה עוד חפצי מעבר אפשר לתת לו, ולמה הוא לא מצליח להתחבר לאף חפץ שירגיע אותו?
תודה
והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ומוצץ לבן כמעט 3 - תגובה
סמדר ריינר15/06/2012שלום עדי,
זו שאלה טובה למה הוא לא מוצא חפץ מעבר. אולי כדאי לנסות להציע לו כמה סוגים של חפצים, כלומר הוא צריך לבחור ולא את בשבילו, ואולי כדאי לעשות זאת באמצעות סיפור מקשר שאפשר להזדהות איתו, כלומר לבחור בובה או דובי ולספר עליו סיפור, רצוי סיפור שמזכיר קצת את הילד שלך, לתת לו לבחור לו שם, לעשות את זה יותר אישי ולא רק טכני, בובה כחפץ, לנסות להפיח חיים בהתקשרות שלו לבובה/לדובי או למה שלא יהיה, ולתת לו לאט לאט להיקשר לזה.
אם זה לא עוזר אני לא הייתי נרתעת מלהחזיר לו את המוצץ בלילה ובמקביל לעודד אותו למצוא חפץ מעבר כשהוא כבר עם המוצץ ואחרי שהוא נקשר לחפץ באופן הדרגתי להיפרד מהמוצץ עוד פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)