ילד שלא רוצה להמשיך טיפול רגשי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא רוצה להמשיך טיפול רגשי
    מירי
    15/06/2012

שלום, בני בן 7 נמצא בטיפול רגשי באמנות מספר חודשים. לאחרונה מבקש להפסיק ללכת לטיפול (לא מצליחה להבין ממנו מדוע). המטפלת טוענת בתוקף שאין להפסיק עכשיו את הטיפול וכי צריך לכפות עליו כי אחת הבעיות שלו היא שהוא חסר גבולות, ילדותי ולא נשמע לסמכות. אינני מסכימה עם הקביעה שהוא חסר גבולות, זה בפירוש לא המצב אבל הוא כן ילדותי ונוטה להתמקח. אינני יודעת אם צריך לכפות עליו ללכת למפגשים הללו, שכן המפגשים הללו צריכים להיות זכות ולא חובה. לבית ספר הוא הולך, עומד בכל מטלותיו גם אם לעיתים בחוסר רצון. יש לציין שהטיפול נמשך מספר חודשים ועובר עליו די בנעימים. לא סובל. נראה לי שמעט נמאס לו מכל החוגים והדברים איתם הוא צריך להתמודד והמטפלת דווקא חושבת שנקודה זו היא קריטית שכן ככה אנחנו מסמנים לו שהוא צריך להשמע לסמכות.
    אני די אובדת עצות וזקוקה לעצתך במהירות האפשרית. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא רוצה להמשיך טיפול רגשי - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2012

שלום מירי,
    אכן יש בעיה בתפיסה שלך מהם גבולות, ולכן נשמע לי שהמטפלת צודקת שיש בעיה בגבולות ואת לא מספיק מבינה אותה. אני מתרשמת מהקושי שלך להבין גבולות בכך שאת מתייחסת לטיפול כזכות ולא כחובה, כאילו מדובר בחוג, בסוג של פעילות פנאי. זה מסמן מבחינתי שאת לא מציבה את הגבולות במקום שהם אמורים להיות, ומזדהה עם החלק של בנך לא כל כך מוכן להכיר בדרישות המציאות.ומתבלבלת בין זכות לחובה.
    טיפול ריגשי הוא לא חוג. זה נכון שזו זכות אבל זו זכות במובן שטיפול רפואי הוא זכות. הרי לא היית מעלה על דעתך לא לתת לו טיפול רפואי שלו הוא זקוק כיוון, כביכול, שטיפול רפואי הוא זכות, הוא בשבילו, ואם לא הוא לא רוצה הוא לא חייב לקבלו. אותו דבר לגבי טיפול ריגשי. זהו טיפול רפואי לכל דבר, זו לא פעילות פנאי להנאתו. בטיפול ריגשי אמיתי, שנעשה נכון יש רגעים קשים וכואבים. בדיוק בהם באנו לטפל! אם ברגע הזה את מניחה לילד להרים ידיים, את עוצרת את הטיפול בדיוק בנקודה הכי חשובה שלו, ולא מציבה בפני הילד של גבול הכרחי וחיוני להתפתחות שלו - קודם כל יש גבול שאומר שהוא לא יכול להחליט לגבי עצמו עדיין בנוגע לבריאותו ולטיפולים הרפואיים שלו, ושנית שקשה לו לקבל שכשנהייה קשה לא מרימים ידיים אלא מתמודדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו