מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים עכשיו?דחוףמישהי15/06/2012
מזה כחצי שנה שביתי חולה דימומים מכל מיניי מקומות שתן יציאה הקאות דמיות שיעול דמי נעשו המון בדיקות ולא נמצא דבר למרות כל הבדיקות ולפי המראה של הילדה חשתי שלא בדקו את העיניין לעומק התעמתתי עם רופאים כתבתי מכתבים שהריי אם לא מוצאים כלום למה בכל זאת זה קורה?! הפסיקו לעכוב אחרינו אבל כאמא שלא יכולה לראות את הילדה שלה סובלת המשכתי באופן עצמאי פניתי לפורומים הגעתי למומחים אף אחד לא פיענח את התעלומה לבסוף הגעתי לפרופ שעשתה בדיקה דיי פשוטה ביקשה שכשהילדה משתעלת דם להעביר לתוך מבחנה מסוימת שנתנה לנו ולהביא מיד לבית החולים וכך עשיתי יממה לאחר מכן התקשרה הפרופ וביקשה שנגיע כבר למחרת ההורים עם הילדה אתם בטח מתארים לכם מה עבר עלינו הגענו לפגישה ונדהמנו ממה שנאמר לנו המעבדה הראתה שרוב הדגימה היא ברובה רוק ויש מעט דם שפשוט צובע את כל הרוק ולכן זה נראה המון דם היינו המומים(אני ובעלי) לרגע לא הבנו מה נאמר ואז בפשטות היא אמרה אוליי הילדה יודעת במה מדובר ?! הפרופ הסבירה שהיא מחזיקה המון רוק בפה ואז מאיפשהו יש דימום קטן זה יכול להיות אפילו משן תחילה חשבנו מה יש להתווכח עם עובדות?מעבדה הראתה יש הוכחה משהגענו הבייתה כל אחד שמר על שתיקה ארוכה מאוד אני קיבלתי את זה בצורה קשה ביותר משום שתקופה ארוכה לא עבדתי ביליתי ימים כלילות בשינה לצידה בבית חולים לא התפרנסתי נלחמתי במערכת שלמה וזה מה שמגיעה לי? מצד אחד אני רוצה להמשיך במאבק ולדעתי אוכיח אחרת משהו בתוכי אומר שישנה טעות כי זה קורה בזמן שינה או באמצע שיחה היא מתחילה להשתעל ואז יוצא דם אז איך לעזאזל מחזיקה רוק?אני מרגישה שאני מתחרפנת אני גם נורא כועסת על הילדה אבל לא מראה לה לא יודעת אם להמשיך בדיקות ?
אנא ממכם עזרתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עכשיו?דחוף - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום לך,
לא הבנתי מדברייך מדוע את כועסת על הילדה? האם הרעיון הוא שהיא עושה את זה בכוונה? קודם כל אולי כדאי להיזכר בזה שבסך הכל קיבלתם בשורה משמחת, הילדה שלכם לא חולה. למרות כל הזמן והכסף שהשקעת, לא היית מעדיפה תשובה כזו? נסי לקחת פסק זמן של כמה שעות או כמה ימים קודם כל כדי לשמוח על הבשורה והלרגע קצת..
עכשיו לא ברור לי איך אם היא אוגרת רוק, יוצא דם גם דרך השתן והיציאות. אם גם לזה יש תשובה, אז יופי, הילדה בריאה.
עכשיו צריך להבין האם המצב הזה הוא מקרי, כלומר היא אוגרת רוק מתוך הרגל ולא הבינה למה זה גורם, או שזה משהו אחר, ואז כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לברר את זה יותר לעומק.
כל פעם שאת רוצה לכעוס על הבת שלך בעניין הזה נסי לזכור שזה משמח שהיא בריאה. הכעס לא יעזור, במקום זה צריך לנסות להבין מה קורה מבחינה פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עכשיו דחוף המשך
מישהי16/06/2012ראשית אני כועסת על העיניין שכמו שאומרים הרופאים שהיא מזיקה לעצמה איך יכלה לתת לנו במשך כל החודשים האלה לא לישון לא לעבוד לא זוגיות לא משפחה ואז יגידו לי בשורה כזאת?
מצד אחד כואב לי על הילדה מצד שני הייתי איתה רוב הזמן גם בשירותים זה קרה מתוך שינה תוך כדיי דיבור גם אתמול בשיעור כשענתה למורה על שאלה החלה להשתעל ועף דם איך בדיוק היא מצליחה לפצוע את עצמה ? למה היא נהיית חיוורת כמה שעות לפניי כל דימום?איך הכאבים בכל הגוף ?אז למה דם בשתן? למה בצואה ?אני חוששת שלא עלו על הבעיה ויכול להיות שבאמת יש המון רוק בגלל העובדה שהדם יוצא מהפה ויש ממילא רוק בפה אני פשוט מתחרפנת אני לא אוכלת לא ישנה בוכה מי שצריך באמת פסיכולוגית זו אני האם להמשיך בבדיקות לילדה כדיי להבין מהיכן הדימומים גם בשאר המקומות ?האם מדובר
בתסמונת מינכהוזן?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עכשיו דחוף המשך - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום לך,
קודם כל אכן זה רעיון לא רע שתיגשי את ותעזרי בפסיכולוגית, אתם עוברים תקופה ארוכה דבר קשה מאוד שלא גמר להתברר עדיין, ויכול להיות שכדי לעמוד בזה ולהמשיך לתפקד כהורים, כאנשים עובדים וכבני זוג כדאי שתהיו בטיפול.
לא ניתן, וזה לא יהיה רציני מצידי לאבחן דרך האינטרנט האם מדובר במתסמונת מינכהאוזן.
צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר מזה...ואני מאחלת לך מכל הלב שתהיו חזקים ותצליחו להתמודד ושהעניין יתברר ויסתיים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)