מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה - גיל 11.5רחל13/05/2007
שלום רב...
ברשותך אשאל..
בני בן 11.5 שמתי לב מספר פעמים ובפעם הראשונה זה היה לפני שנה, בכל פעם שאנו נמצאים בקניון בני אומר לי שהוא מרגיש לחוץ ולא טוב, פעם גם היינו בשוק גדול שהיו המון אנשים ורעש וקריאות והוא פתאום אמר שהוא נחנק ורוצה ללכת ואף התחיל בכות, אתמול גם שהיינו בקניון בערב לא היו הרבה אנשים אפילו כמעט ולא היו, ושוב הוא אמר לי שהוא מרגיש לחוץ, שאלתי אם זה בגלל הלימודים שיש לו איזה עבודה כרגע להגיש והוא לא סיים אותה והוא אמר "גם", מה לדעתך זה יכול להיות? מה ניתן לעשות אם בכלל?
תודה מראש לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
שרון באומל13/05/2007שלום לך.
ייתכן ומדובר בסוג של חרדה חברתית.
אין לי מספיק פרטים, אבל נראה שהייתי הולכת התייעץ יותר לעומק, כיוון שזו לא חרדה אופיינית לגיל.
מס' שאלות להבהרה: האם נכנס ללחץ כשהוא נכנס לכיתה בראשית היום?
האם לחוץ כשאתם הולכים לאירועים מרובי אנשים?
האם יש הרבה חברים?
את מוזמנת לכתוב אליי עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטפל ומהר...
ענת זפרני13/05/2007אני מסכימהבהחלט עם הגברת שרון באומל.
מתבגרים רבים חווים התקפי חרדה קטנים שרובם על רקע שינויים הורמונלים.
טיפולים קוגנטיבים - התנהגותיים עוזרים להם לרכוש כלים להתמודדות עם התחושה הרעה.
חשוב למגר את התופעה בהתחלתה.
פסיכאטר ילדים שאת הרצאתו שמעתי בתחום של הפרעות חרדה בקרב ילדים ובני נוער אמר, שאם לא מטפלים הילדים מתחילים למצא סיבות פיזיולוגיות לתופעה וחלקם ממש מתנהגים כהיפוכונדרים, בנוסף , כדי לשלוט בחרדה - שאינה רציונלית הם ממציאים לעצמם כל מיני טקסים והתנהגיות שקשה מאוד להפטר מהם אחר כך.
לכן - אנא צרי קשר עם רופא קופ"ח וקבלי שם של פסיכולוג ילדים
או פני פרטי
אם את מתגוררת באזור המרכז יש לי שמות וטלפונים את מוזמנת ליצור קשר
בהצלחה
ענת זפרני
050-7928420* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ..
רחל14/05/2007שלום רב...
ראשית אני מודה לתשובתכן המהירה...
למען האמת קצת נלחצתי מהתגובות,
בהמשך לשאלתך..בני הוא ילד חברותי ומקובל, בכיתתו יש ארבעה בנים שהם המקובלים ביותר והמורה אמרה לי לא מזמן ובלי שום קשר לזה שהוא בן הארבעה האלה, הוא יוצא עם בני כיתתו, בת מצווה וכו' ותמיד מספר לי שכיף לו והוא נהנה, בקשר לשאלתך שהוא נכנס לכיתה, לא ידוע לי משהו בענין זה, בני לומד מחוץ לעיר שאנו גרים ואוהב ללכת לבית הספר. ובענין של אירועים מרובי אנשים כמו אירוע משפחתי הוא דווקא אוהב לצאת ולבלות ואף מאיץ בנו תמיד שנצא תמיד, אך מתי שזה, זה קרה רק בקניון שבו היינו ופעם אחת בשוק שסיפרתי לכן.
אני מסכימה עם מה שאמרת אך אני חוששת שפניה לפסיכולוג תקבע את הבעיה ותחמיר אותה, כשבני אומר לי שהוא לחוץ או מרגיש רע ממשהו אני מתייחסת ומגיבה שזה משהו נורמלי ושקורה לפעמים ושאין צורך להיבהל מזה וכמו שזה בא זה עובר. החשש שלי שברגע שאני אציע לו שניגש לפסיכולוג הוא יתחיל לחשוב שמשהו באמת לא בסדר אצלו וזה יעצים את התחושה כשהיא מגיעה.
אודה לתגובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להלחץ
ענת זפרני14/05/2007היי שרה
את יודעת, הכל תלוי באופן בו מתארים את המפגש עם איש המקצוע
אם היתה לבנך בעיה בברך והייתם הולכים לאוטופד היה לך יותר קל?
להפך
אם תציגי לבנך את האפשרות לשוחח עם איש מקצוע שיכול לעזור לו להפרד מהלחץ ולתת לו טיפים להמנע מהתחושות הרעות - לדעתי תשדרי לו שהכל נוראמלי מוכר וידוע ויש מומחים שיודעים לטפל.
הכל תלוי בך
תני לעצמך זמן להרגיש מה נכון ותפעלי בהתאם
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לפסיכולוג
שרון באומל14/05/2007שלום לך שוב
הורים רבים שמגיעים אליי חשים בדיוק כמוך. אולם, דווקא ההכרה של ההורים בכך שקיים קושי ושהם רוצים לעזור, עשוייה מאוד להקל על הילד. אני תמיד נפגשת קודם עם ההורים ואומרת להם להכין את הילד. במקרה שלך הייתי אומרת משהו בסגנון: "שמתי לב שכשהיינו בקניון ובשוק מאוד נלחצת, ואבא ואני חשבנו שאפשר לעזור לך. לכן אנחנו נלך לאישה שקוראים לה.... וביחד נוכל להקל עליך את ההליכה לקניון ולשוק". הכל תלוי באופן בו מציגים את הקושי ואת התפיסה של פנייה לעזרה. הילדים, בד"כ מאוד שמחים להגיע לאיש המקצוע.
יש לי מטופל בן 37, שעדיין זוכר תחושות קשות מגיל 12. הוא זוכר שביקש מאמא שלו לפנות יחד לפסיכולוג, והיא סירבה ואמרה לו "אתה ממש לא צריך פסיכולוג". עד היום הוא חושב שהיה מקל עליו מאוד אם היו עוזרים לו עם תחושותיו הקשות אז.
אני חוזרת ואומרת שככל שמטפלים בקושי בגיל מוקדם יותר, ההקלה מגיעה במהירות וביעילות רבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11.5 - עוד שאלה...
רחל16/05/2007שלום רב,,,
אני מאוד מודה לכן על העצות ורציתי לספר לכן... אתמול תוך כדי ארוחת צהריים אני ובני, העליתי את הנושא הזה ושאלתי אותו לגבי מה שקרה במוצ"ש האחרון, שאלתי אותו מה הרגיש ולמה, הוא לא כ"כ ידע איך לבטא את זה ואז שאלתי אותו אם הוא הרגיש פחד והוא אמר שכן, ושאלתי אותו ממה פחדת? והוא אמר מכיוון שיש הרבה אנשים שאני לא מכיר, ומאנשים רעים, שאלתי אם זה קורה במסיבות וערבי כיתה שהוא הולך עם חברים והוא אמר לי שלא וששאלתי למה? אז הוא אמר לי שהוא מרגיש יותר בטוח שהוא עם כל החברים ושהוא מכיר אותם,, עוד המשכתי בעצתכן ושאלתי אותו אם הוא רוצה שניגש לקבל ייעוץ והדרכה איך להתמודד שוב במצב שזה יקרה לך.. והוא שאל אותי מה זה אז אמרתי לו שהוא ידבר ויסביר ויתנו לך כלים להתמודד עם זה,, אז הוא אמר לי שלא נוח לו לדבר על זה עם מישהו אלא רק איתי ועוד צחק ואמר לי.. מה יתנו לי מברג ועשה תנועה של הברגה ואני לא אפחד? וצחק, הבנתי ממנו שהוא לא כ"כ מאמין בזה והתעקשתי ואמרתי אוליי בכל זאת אם זה מפריע לך והוא לא רצה .. סגרתי את השיחה בכך שאמרתי לו אם תרגיש שאתה רוצה רק תאמר לי, אפשר ללכת ולקבל עזרה, ואף הסברתי לו כפי שהמלצתן לי שזה כמו בכל תחום שפונים למישהו מקצועי לקבלת עזרה. אני קצת מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוגהאם לדעתכן אני צריכה לשכנע אותו שניגש לטיפול? או להשאיר את ההחלטה בידיו? ושוב תודה רבה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11.5 - עוד שאלה...
רחל16/05/2007שלום רב,,,
אני מאוד מודה לכן על העצות ורציתי לספר לכן... אתמול תוך כדי ארוחת צהריים אני ובני, העליתי את הנושא הזה ושאלתי אותו לגבי מה שקרה במוצ"ש האחרון, שאלתי אותו מה הרגיש ולמה, הוא לא כ"כ ידע איך לבטא את זה ואז שאלתי אותו אם הוא הרגיש פחד והוא אמר שכן, ושאלתי אותו ממה פחדת? והוא אמר מכיוון שיש הרבה אנשים שאני לא מכיר, ומאנשים רעים, שאלתי אם זה קורה במסיבות וערבי כיתה שהוא הולך עם חברים והוא אמר לי שלא וששאלתי למה? אז הוא אמר לי שהוא מרגיש יותר בטוח שהוא עם כל החברים ושהוא מכיר אותם,, עוד המשכתי בעצתכן ושאלתי אותו אם הוא רוצה שניגש לקבל ייעוץ והדרכה איך להתמודד שוב במצב שזה יקרה לך.. והוא שאל אותי מה זה אז אמרתי לו שהוא ידבר ויסביר ויתנו לך כלים להתמודד עם זה,, אז הוא אמר לי שלא נוח לו לדבר על זה עם מישהו אלא רק איתי ועוד צחק ואמר לי.. מה יתנו לי מברג ועשה תנועה של הברגה ואני לא אפחד? וצחק, הבנתי ממנו שהוא לא כ"כ מאמין בזה והתעקשתי ואמרתי אוליי בכל זאת אם זה מפריע לך והוא לא רצה .. סגרתי את השיחה בכך שאמרתי לו אם תרגיש שאתה רוצה רק תאמר לי, אפשר ללכת ולקבל עזרה, ואף הסברתי לו כפי שהמלצתן לי שזה כמו בכל תחום שפונים למישהו מקצועי לקבלת עזרה. אני קצת מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוגהאם לדעתכן אני צריכה לשכנע אותו שניגש לטיפול? או להשאיר את ההחלטה בידיו? ושוב תודה רבה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 11.5 - עוד שאלה...
רחל16/05/2007שלום רב,,,
רחל16/05/2007שלום רב,,,
אני מאוד מודה לכן על העצות ורציתי לספר לכן... אתמול תוך כדי ארוחת צהריים אני ובני, העליתי את הנושא הזה ושאלתי אותו לגבי מה שקרה במוצ"ש האחרון, שאלתי אותו מה הרגיש ולמה, הוא לא כ"כ ידע איך לבטא את זה ואז שאלתי אותו אם הוא הרגיש פחד והוא אמר שכן, ושאלתי אותו ממה פחדת? והוא אמר מכיוון שיש הרבה אנשים שאני לא מכיר, ומאנשים רעים, שאלתי אם זה קורה במסיבות וערבי כיתה שהוא הולך עם חברים והוא אמר לי שלא וששאלתי למה? אז הוא אמר לי שהוא מרגיש יותר בטוח שהוא עם כל החברים ושהוא מכיר אותם,, עוד המשכתי בעצתכן ושאלתי אותו אם הוא רוצה שניגש לקבל ייעוץ והדרכה איך להתמודד שוב במצב שזה יקרה לך.. והוא שאל אותי מה זה אז אמרתי לו שהוא ידבר ויסביר ויתנו לך כלים להתמודד עם זה,, אז הוא אמר לי שלא נוח לו לדבר על זה עם מישהו אלא רק איתי ועוד צחק ואמר לי.. מה יתנו לי מברג ועשה תנועה של הברגה ואני לא אפחד? וצחק, הבנתי ממנו שהוא לא כ"כ מאמין בזה והתעקשתי ואמרתי אוליי בכל זאת אם זה מפריע לך והוא לא רצה .. סגרתי את השיחה בכך שאמרתי לו אם תרגיש שאתה רוצה רק תאמר לי, אפשר ללכת ולקבל עזרה, ואף הסברתי לו כפי שהמלצתן לי שזה כמו בכל תחום שפונים למישהו מקצועי לקבלת עזרה. אני קצת מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוגהאם לדעתכן אני צריכה לשכנע אותו שניגש לטיפול? או להשאיר את ההחלטה בידיו? ושוב תודה רבה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה לפסיכולוג
ענת זפרני16/05/2007שלום לך
לדעתי הגבת בצורה נפלאה
הצגת לו את האופציה של התייעצות והנחת לו לבחור
מבחינתו - זה כבר קיים
אם יבחר להשתמש - נפלא
ואם לא - גם בסדר גמור.
אני באופן אישי נגד להכריח (רק במקרים קיצוניים)
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה...
רחל17/05/2007רציתי רק להודות על כל הייעוץ שנתתם לי...
תודה רבה...
עלו והצליחו באתר זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)