גומיות בשיער

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גומיות בשיער
    SAGIT
    17/06/2012

היי
    יש לי ילדה בת שנה וחודשייםרציתי לבתייעץ לגבי- השיער שלה וכרגע יש לה סוג של "קרה". בחודשיים שלושה אחרונים כל גומיה שאני שמה לה על השיער או סיכה או סוג של קשת על השיער היא מורידה ואפילו מושכת עם הגומיה שערות. נוצר מצב שהיא נשארת בלי גומיה וכל השיער בא לה על העיניים וזה ככה נמשך כמה שעות .אני רק נוגעת לה בשיער והיא ישר בוכה.
    דבר שני שרציתי להתייעץ הוא לגבי הבכי שלה. הילדה יודעת לשחק ורואה טלויזיה ומעסיקה עצמה. אך לאחרונה בחודשיים האחרונים הילדה לא עוזבת אותי כל מקום בבית שאני הולכת היא רודפת אחריי ולעיתים בוכה סתם בלי סיבה ומתעצבנת נהיית אדומה מרוב עצבים. וזה קורה ללא שום סיבה גם אם אני מרימה אותה היא בוכה ומשתוללת על הידיים וגם על הרצפה היא שוכבת ומשתטחת על הרצפה ובוכה ולי פשוט אין מושג למה היא בוכה.
    ודבר שלישי מה עליי לעשות על מנת להרגיל אותה להיות עם סבא וסבתא ולהתקרב אליהם ולשחק איתם ולא לבכות כל פעם שהיא רואה אותם. אני חייבת שאמא שלי תשמור עליה בחודשים הקרובים. (יש לציין שהילדה לא מתקרבת לשום מבוגר אחר מלבד אבא אמא והגננת שלה וכמובן ילדים בגילה שאיתם היא מתחברת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גומיות בשיער

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם התנגדויות של הילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/06/2012

שגית שלום,
    אחד הדברים המשותפים לכל הסוגיות שהעלית, הוא השאלה כיצד להתמודד עם התנגדויות של הילדה, כשהיא עושה משהו כנגד רצונך. יש נושאים שלגביהם עדיף למצוא "מסלול עקיף" ולהימנע מעימות מיותר; למשל אם היא מורידה את הגומיות ובסה"כ המטרה שלך היא שיהיה לה נוח עם השיער, תספרי אותה כרגע בתספורת שנוחה עם שיער פזור (למשל קארה קצר ופוני). אין טעם להיאבק בנושא הזה כעת. לעומת זאת, סביב ההתנגדות לסבא וסבתא והכעסים שהיא מבטאת, כאן חשוב מאוד לעזור לה להתמודד עם הקשיים. אחת הדרכים היא להעביר את התחושות שלה למלים - "את מאוד רוצה להיות עם אמא, אבל אמא צריכה לצאת..", או: "לא ראית את סבא וסבתא הרבה זמן וזה קצת מוזר לך לפגוש אותם שוב, אבל הם מאוד אוהבים אותך, את תבלי איתם, תעשו XYZ ויהיה לכם כיף...", וכדומה. ככל שתדברו איתה יותר על מה שהיא עוברת, ככה גם היא תצליח להבין יותר את הרגשות שלה ולווסת את עצמה. כמו כן, כדאי להציע לה חפץ שיעזור לה להירגע כשהיא כ"כ מרוגשת, למשל בובה אהובה ורכה, תמונה של המשפחה בתוך אלבום כיסים וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

SAGIT
    18/06/2012

ראשית תודה על תשובתך... בנוגע לסבא וסבתא האם נכון יהיה לשים אותה אצל הסבתא פעם פעמיים בשבוע כדי שתראה אותה יותא ותתרגל אליה?דבר שני מה לגבי הכעסים והבכי שלה כאשר אני מתרחקת ממנה לחדר השני או אפילו לשירותים-היא ממש בוכה מגיעה לדלת של השירותים ופותחת אותה..אני לא יכולה לזוז ממנה בלי שהיא תבכה ותצרח. האם עליי להתעלם מהבכי שלה? ופשוט להגיד לה שה לא נעים לי לשמוע אותה בכוה ושאמא פה ושתרגע שתבוא אליי? מאוד כואב לי כשהיא צורחת סתם ללא סיבה. אני ואבא שלה נמצאים לידה והיא פשוט בוכה בלי סיבה.
    ועוד משהו במידה ואני מחליטה לספר אותה איך אני גורמת לה לשבת בשקט כדי שיספרו אותה בלי שתזוז ותברח לנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/06/2012

שגית שלום,
    ראשית לגבי הרצון להיות בקרבתך, זה דבר שמותאם לגיל. אין טעם כאן להציב גבולות באופן מחמיר; רצוי גם אם את מתרחקת ממנה בתוך הבית, להסביר זאת לה ואפילו לדבר עמה מהצד השני של דלת השירותים, לומר "אמא תיכף יוצאת" וכדומה כדי לעזור לה לפתח את היכולת להמתין ואת הביטחון שתחזרי לאחר שנעלמת. לגבי הסבא והסבתא, אני לא חושבת שכדאי לכפות עליה (וגם על הסבים) התמודדות כזו, אלא עדיף לבקר אותם יחד עמה, כשאת מתרחקת וחוזרת בתוך הבית שלהם. כשהיא איתם, חשוב שתשימי לב שאת נותנת להם להתמודד ולא פוסלת את ההחלטות שלהם.
    לגבי התספורת- יש מספרות שמתמחות בעבודה עם ילדים. בדר"כ נותנים להם פעילות שמעסיקה ומעניינת אותם (לרוב זה משחק מחשב או תוכנית טלוויזיה...) ובזמן זה הספר עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו