איך להגיב? דחוף מאד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להגיב? דחוף מאד
    רונה
    17/06/2012

שלום רב

לילד שלי בן כמעט חמש יש חבר מהגן שהוא גם שכן שלנו בבניין. לרב הם משחקים יפה אבל לאחרונה הבן שלי לא כל כך רוצה לפגוש אותו ומתשאול קצר עולה שהוא לא אוהב שהשכן אומר לו מה לעשות. היום השכן הגיע אלינו ובני סרב בתחילה להכניסו, לאחר נסיון שלי בכל זאת לארח את החבר הוא התרצה(עכשיו בדיעבד אני כועסת על עצמי)

הם שיחקו בחדר כשפתאום אני שומעת אותם מדברים על טוסיק ובולבול וכו. החלטתי לגשת לחדר ולבדוק מה קורה ואז ראיתי את החבר מפשיל את מכנסיו ואומר לבני לנשק לו את האיבר . כמובן שבו ברגע נכנסתי וקטעתי את הסיטואציה וביקשתי מהחבר לבוא איתי בחזרה לביתו. הייתי עדינה ולא כעסתי. נגשתי לאימו וסיפרתי לה את שהיה והיא הבטיחה לדבר איתו ולבדוק מהיכן זה בא.

עם הבן שלי שוחחתי, הבהרתי לו שוב ושוב שהגוף שלנו הוא פרטי שלנו ולאף אחד אסור לגעת בו או לומר לנו לגעת בשלו,גם כשמדובר בחבר או באדם אחר כולל מבוגר. הוא שוב ושוב חזר על המשפט "אבל הוא אמר לי" וכו. אני מרגישה אשמה שלא סמכתי על הבן כשהוא לא רצה שהחבר יבוא. אני מבקשת הדרכה האם יש עוד משהו שעליי לעשות או לומר?

תודה על הקריאה
    רונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להגיב? דחוף מאד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להגיב? דחוף מאד - תגובה

סמדר ריינר
    18/06/2012

שלום רונה,
    סה"כ פעלת יפה. יכול להיות שתגובה שלך לבנך הייתה לחוצה מדי. אמרת לו שוב ושוב והוא הרגיש את מאשימה אותו, האמת היא שאת הרגשת אשמה. לכן חשוב שתבהירי לו שהוא לא אשם, רק רצית שיבין להבא. מעבר לזה אני לא מוצאת כרגע מה עוד ניתן לעשות, מלבד חשיבה שלך למה היה לך צורך ללחוץ עליו לשחק עם חבר כשהוא לא רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו