ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק את

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק את
    זיוה
    18/06/2012

שלום רב

אני אמא לילד מקסים בגיל 3 וחצי.
    השאלה שלי היא איך אני יכולה לגרום לו להעסיק את עצמו בחדר .הילד הוא ילד יחיד בבית.
    הוא מסוגל להרכיב פאזלים ויחסית מאוד טוב בהרכבות(יודע להרכיב 48 חלקים מגיל 3 ושלושה חודשים)רק אם אני מבקשת.
    החדר שלו מלא במשחקים שבחיים לא נגע בהם ולא מעניינים אותו.
    האם זה אופייני לגיל?ואם לא מה אני יכולה לעשות כאמא ?
    אודה לכם על תשובתכם בתודה מראש

זיוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק את - תגובה

סמדר ריינר
    18/06/2012

שלום זיוה,
    לא ברור מהתאור שלך מה הוא כן אוהב לעשות, איך זה בא לידי ביטוי שהוא לא ידוע להעסיק את עצמו? הםא הוא כל הזמן צמוד אלייך? הםא רק רואה טולוויזיה? האם משחק עם חברים? אם כן במה? ממה הוא נהנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלתך

זיוה
    18/06/2012

לגבי השאלות שלך הילד אוהב לראות טלויזיה הוא יכול ללא הגבלה אך התחלתי להגביל אותו לחצי שעה ביום.
    ובזמנו הפנוי או שהוא בחוגים או שאנחנו מעבירים את הזמן ביחד במשחקי קופסה או יצירה .יש לו תפיסה מהירה והוא לומד מהר אבל כשאני אומרת לו שעכשיו הוא משחק לבד בחדר הוא יכול לשחק גג 10 דקות ולצאת מהחדר.
    האם זה נורמלי?הבנתי שמשחק עצמאי חשוב נורא אז מה עלי לעשות כדי לעודד אותו לשחק עם עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלתך - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2012

שלום זיוה,\
    אין כאן עניין של נורמלי או לא. הייתי מציעה לך ללמד ואתו לשחק לבד בהדרגה, למשל לשחק לבד כשאת נמצאת לידו גם אם את לא משחקת איתו, באוםן שהו איכול מדי פעם לבדוק שתא איתו, להראות לך מה עשה, לקבל התפעלות, לקבל פיתרון כשהוא לא מצליח וכו', ולאט לאט ללכת לכמה דקות לחדר אחר ולחזור להיות איתו, ולא לצפות מייד שהוא יהיה בחדר אחר שעה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו