מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק אתזיוה18/06/2012
שלום רב
אני אמא לילד מקסים בגיל 3 וחצי.
השאלה שלי היא איך אני יכולה לגרום לו להעסיק את עצמו בחדר .הילד הוא ילד יחיד בבית.
הוא מסוגל להרכיב פאזלים ויחסית מאוד טוב בהרכבות(יודע להרכיב 48 חלקים מגיל 3 ושלושה חודשים)רק אם אני מבקשת.
החדר שלו מלא במשחקים שבחיים לא נגע בהם ולא מעניינים אותו.
האם זה אופייני לגיל?ואם לא מה אני יכולה לעשות כאמא ?
אודה לכם על תשובתכם בתודה מראש
זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק את - תגובה
סמדר ריינר18/06/2012שלום זיוה,
לא ברור מהתאור שלך מה הוא כן אוהב לעשות, איך זה בא לידי ביטוי שהוא לא ידוע להעסיק את עצמו? הםא הוא כל הזמן צמוד אלייך? הםא רק רואה טולוויזיה? האם משחק עם חברים? אם כן במה? ממה הוא נהנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלתך
זיוה18/06/2012לגבי השאלות שלך הילד אוהב לראות טלויזיה הוא יכול ללא הגבלה אך התחלתי להגביל אותו לחצי שעה ביום.
ובזמנו הפנוי או שהוא בחוגים או שאנחנו מעבירים את הזמן ביחד במשחקי קופסה או יצירה .יש לו תפיסה מהירה והוא לומד מהר אבל כשאני אומרת לו שעכשיו הוא משחק לבד בחדר הוא יכול לשחק גג 10 דקות ולצאת מהחדר.
האם זה נורמלי?הבנתי שמשחק עצמאי חשוב נורא אז מה עלי לעשות כדי לעודד אותו לשחק עם עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלתך - תגובה
סמדר ריינר19/06/2012שלום זיוה,\
אין כאן עניין של נורמלי או לא. הייתי מציעה לך ללמד ואתו לשחק לבד בהדרגה, למשל לשחק לבד כשאת נמצאת לידו גם אם את לא משחקת איתו, באוםן שהו איכול מדי פעם לבדוק שתא איתו, להראות לך מה עשה, לקבל התפעלות, לקבל פיתרון כשהוא לא מצליח וכו', ולאט לאט ללכת לכמה דקות לחדר אחר ולחזור להיות איתו, ולא לצפות מייד שהוא יהיה בחדר אחר שעה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)