בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים
    מירב
    18/06/2012

המצב הוא כזה: בתי בת שנתיים וחודשיים. יש לה אח מנישואים קודמים של אביה שנמצא איתנו פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני. אני ואבא שלה נמצאים איתה בבית מהרגע שהיא חוזרת מהגן ועד שהולכת לישון. יש לה העדפה ברורה לאבא שלה וצורך מתמיד להיות כל הזמן על הידיים, רצוי של אבא, ורצוי בעמידה (יכולה ממש לצרוח כשיושבים ולא עומדים). לאחרונה, בלי שום טריגר, היא מתחילה לבכות בהיסטריה ברגע שאבא שה נעלם משדה הראיה שלה, גם כשהוא נמצא בחדר אחר בבית. היא גם פיתחה קצת חרדת זרים וביישנות.
    אבא שלה טוען שהצורך להיות על הידיים לא מתאים לגילה. אני מודעת לזה שצריך להציב לה גבולות ומדי פעם לתת לה לבכות וזה קורה הרבה כשהיא לא משיגה את מבוקשה ובמקרים כאלה לא קורה שהיא מקבלת את מה שרצתה בעקבות בכי. כשהיא בוכה לאורך זמן אנחנו לוקחים אותה להירגע במיטה ואומרים לה שכשתרגע שתבוא אלינו לסלון, זה מה שקורה בד"כ, אבל אחרי בכי ממושך. אני חוששת שיש לה צורך לא ממומש או חסך כלשהו או בעיה כלשהי שדורשת איבחון. מה דעתכן? מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו ואיך מתמודדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד שאלה קטנה

מירב
    18/06/2012

יכול להיות שחרדת הנטישה שלה קשורה לכך שאחיה לא כל הזמן איתנו והיא לא יודעת מתי תראה אותו שוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה - תגובה

סמדר ריינר
    18/06/2012

שלום מירב,
    לא נראה לי הגיוני שיש לה חרדת נטישה הנובעת מכך שאחיה לא גר איתכם. הוא לא דמות טיפולית עבורה, וזה לא נשמע כל כך הגיוני.
    יכול להיות שלמרות שאת משתדלת לא לאפשר לה את מבוקשה בעקבות בכי, הי אכן מקבלת את מבוקשה פעמים רבות למשל כשהיא בוכה כשאתם ישובים ולא עומדים ואתם נענים לכך. במובן הזה, אתם מאפשרים לה לנהל אתכם וזה רק מגבי ראת החרדה שלה בטווח הארוך במקום להרגיע אותה.\
    בכל אופן ייעוץ בפורום הוא לא במקום אבחון מסודר, ואם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים להבין את הבעיה ולהתמודד, יכול להיות שבאמת כדאי שתיגשו למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון מעמיק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה סביר שבגילה היא זקוקה להיות על

מירב
    21/06/2012

הידיים כ"כ הרבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה סביר שבגילה היא זקוקה להיות על - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום מירב,
    שוב, כפי שעניתי לך, הייעוץ בפורום הוא לא במקום אבחון מסודר. אני לא יודעת מה זה "כל כך הרבה". הרבה זה מונח יחסי, נראה לי שכדאי וחשוב שתיגשו לאבחון מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו