קושי הבכנת שיעורי בית תלמיד כיתה ב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי הבכנת שיעורי בית תלמיד כיתה ב
    אורית
    18/06/2012

שלום רב,
    בני נועם בן 8 ילד מקסים ונבון תלמיד כיתה ב אובחן עם בעיית קשב וריכוז ועם לקות למידה בחשבון.
    בעלי ואני חלוקים בדעותנו לגבי יחסו ללימודים. ראשית, בעלי מכחיש שישנה בעיית קשב וריכוז ולקות למידה ו"עובד" עם נועם על שיעורי הבית, מנסה לכוון אותו ולעזור לו, כולל הכנה למבחנים, הכנת שיעורי בית וכו. (הוא אינו מורה במקצועו) הבעיה היא שהעזרה ברוב הפעמים (לא תמיד) הופכת לצעקות ומכות ועצבים, למתח ביחסים ביניהם, בעלי מצפה שהכל יעשה בצורה מושלמת, ללא טעויות וללא כחל וסרק. כל תחינותי שיפסיק ויתן לנועם עצמאות כפי שהוא רוצה לתת לו בתחומים אחרים, עולים בתוהו. נועם מצידו כשקצת קשה לו בשיעורים הוא לא מוכן להתמודד בלי אביו, נוצרה בו תלות. ראוי לציין כי ציוניו של נועם מאד טובים, כנראה בעלי אכן מצליח לעזור לא להגיע להישגים אך הדבר עולה לונו מחיר יקר. היחסים ביננו על רקע זה מאד לא טובים, היחסים שלי עם נועם נפגעים, וכמובן היחסים של נועם עם אביו. האם כל זה שווה את הציונים הטובים בתעודה? בעלי חדור מוטיבציה להביא אותו להישגים ולא לוותר לו אך זה מלווה בהשפלות, בקללות בעצבים ולא בדרכי נועם. נועם חווה התפרצויות כעס ועצבים בהקשר זה, הרבה בכי ו"אני שונא אותך" קללות והעלבות כלפינו. לדעתי נועם צריך עזרה חיצונית אפילו שעולה כסף רב, בעלי צריך לתת לו להתמודד לבד ולא "לעמוד" לו על הראש כל פעם שהוא מתחיל להכין שיעורים כי בכך הוא מעביר לו את המסר שהוא לא סומך עליו. הוא גם בודק לו כל בוקר את התיק (בנוכחות נועם) לראות שהכין מערכת כמו שצריך. לדעתי יש למורה תפקיד והוא לבדוק ולתקן את שיעורי הבית, ועל נועם ללמוד מטעויות. ברור לי שאני ובעלי צריכים לישר קו אך הוא אטום לדבריי ואני אטומה לדבריו. אשמח לתשובתכם ועזרתכם, וסליחה על ההודעה הארוכה מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי הבכנת שיעורי בית תלמיד כיתה ב - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2012

שלום אורית,
    מקריאת התאור לשך אני מסיכמה עם כל מילה שלך. עם זאת, יש טעם לפגם בכך שבעלך ל אהציג את גירסתו, ולכן קשה לי לענות במקרים בן זוג אחד "מתלונן" על רעהו ומבקש מאיתנו לשפוט. יש בזה משהו חד צדדי, ואני לא בטוחה שאני יודעת את כל התמונה, לכן צריך לקחת את דעתי בהסתייגות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לחזק אותך

שרון גיגי
    19/06/2012

את מתארת מצב שנפוץ מאד בהרבה משפחות.עם כול הכבוד לבעלך(שאני בטוח בוודאות שהוא רוצה רק טוב והכי טוב לילד שלו),הוא קצת מפספס את הצרכים התקשורתיים שיש לילד ולכן לא מסוגל להעביר לו מסר בלי לקבל ממנו התנגדות וחוסר קשב ועניין,ומשם הדרך קצרה לעצבים של כול הבית.אני יקצר לך(אם תחפשי את הספר "הנגיעה של אמא" תוכלי שם לפתור לעצמך המון מהבעיות שאת חווה),הצרכים התקשורתיים של נועם ו/או הגישה הנכונה אליו צריכה להיות לתת לו עצמאות בהחלטה עשיה,סדר עשיה וניהול הזמן.הוא צריך להבין את הערך והחשיבות של העניין(והוא צריך לראות את זה בעין בצורה ויזואלית).אם יושבים עליו ואומרים לו "עכשיו"-הוא ננעל.צריך לפנות אליו בצורה ישירה ולא לשלוח לו מסרים דרך....,צריך לוודא שיש לו את הידע לעשות(לפעמים ההתנגדות שלו היא עניינית-אין לו ידע)צריך להתייחס אליו ברצינות וכבוד ולא לתת לו הרגשה של יבחוש ולא משמעותי.
    אלו הם חלק די גדול מהצרכים התקשורתיים התת מודעים שלו,ולצערי,לפי סיפורך,הם "קצת" לא מתקיימים.ממליץ בחום שתקראו יחד את הספר ותוכלו ליישם גם בילדים הנוספים(אם יש לכם),ובטוח תוכלו לשפר דרמטית את איכות ויכולת התקשורת שלכם עם נועם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו