גמילה ממוצץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ
    טלי
    18/06/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה ו 10 חודשים. היא מאוד מכורה למוצץ.
    בגן היא מסתדרת בלי, אבל ברגע שאוספים אותה היא לא מפסיקה לבקש מוצץ. נראה שהיא זקוקה לו כל הזמן, במיוחד כשהיא לא רגועה, משועממת, עייפה, כועסת, בוכה וכו'... כאשר היא לא מקבלת את מה שהיא רוצה, מיד היא מבקשת או רצה לחפש מוצץ. היא זקוקה לו גם בלילה. היא מתעוררת בלילה ומייללת, עד שמקבלת מוצץ.

ההתמכרות שלה כ"כ אינטנסיבית (לפי דעתי הלא מקצועית כמובן), שאני לא יודעת איך להתחיל לגמול אותה. חשבתי להגביל את המוצץ רק לשעה לפני השינה ובלילה, אבל אני לא מצליחה להתמיד עם זה ונכנעת, כי היא מתחננת למוצץ כל פעם שנזכרת בו או שלא מרוצה ממשהו.

אודה מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה הדרך היעילה והנכונה להתמודד עם מצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2012

שלום טלי,
    לא ברור לי מדוע בגיל כל כך קטן המוצץ כל כך מציק לך. היא עדיין זקוקה לו. בהמשך הייתי מלמדת אותה בהדרגה לסמוך על דברים נוספים, למשל אם היא מוצאת חפץ מעבר, אב כרגע זה לא במקום מוצץ, ואני מציעה להפסיק עם הנסיונות הכושלים כי הם רק מפריעים לה כרגע.
    ככל שהיא גדלה חשוב לתת לה כלים להרגעה עצמית, שבאים בדרך כלל דרך זה את מרגיעה אותה והיא לומדת ממך ומפנימה אותך. (עכשיו את עייפה, עוד מעט הולכים לישון, נעשה מקלחת, ניקח את הדובי, שנמע סיפור ונלך לישון, גם השמש כבר עייפה והלכה לישון) וכו', כדי שייבנה אצלה משהו פנימי שעוזר לה להכיל את מצב ולהחזיק אותו גם כשאין לה כוח. זה עוד לא נבנה, ואין טעם לקחת ממנה את מוצץ, בטח שלא בבת אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו