מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורת עם ילדיםאוראל22/06/2012
הי
יש לי ילד בן 9 - סנדוויץ במשפחה.
הילד מאוד רגיש שיכול לבכות מזכרון לא נעיםו... הוא יכול ללכת לביה"ס ולשכוח את התיק וכו' וכו'
רציתי להתייעץ לגבי עניין הרגשות השלילים שלו, הוא לא יודע להתמודד עם רגשות שליילים ועם ביקורת כלומר: אם היה בחוג שחיה ואבא שלו יגיד וואו אתמול היה אימון קשה המאמן הקשה עליך הילד באותו רגע יזעיף פנים ויגיד מה פתאום זה היה אימון של תינוקות ויהיה עצבני כל הבוקר וזה נוגע לכל דבר קטן שנאמר לו. התקשורת איתו קשה. אתן דוגמא: הילד מגיע בערב ומבקש שאעיר אותו ב- 3 לפנות בוקר למחרת שאלנו למה, הוא ענה כי הוא צריך להתאמן בכדורגל...אמרנו לו שהשעה מוקדמת וחשוך בחוץ וזה לא נראה לנו, אנחנו ננסה להעיר אותו ב- 6, למחרת בבוקר אני מקבלת אסמס מאמא של ילד אחר אם הילד שלי יצא לכדורסל כי הוא קבע עם הבן שלה בשש וחצי לאימון את זה הילד שלי לא אמר לי ודוגמאות לחוסר תקשורת הזאת לא חסר, יום אחר הוא הגיע בריצה הביתה כולו זועף התעצבן על משו שלא הבנו לבש פתאום בגד ים ורצה לצאת דברנו ושכנענו אותו ללכת איתנו לחוג של האחות שלו....למחרת השכנה אומרת לי שפגשה את הילד שלי והזמינה אותו לבריכה איתה ועם הילדים שלה...הוא לא אמר כלום. זה פשוט משגע אותי!!!!!!.
למה הוא פשוט לא אומר קבעתי עם חבר לאימון בוקר בשש וחצי תעירו אותי בבקשה, השכנה הזמינה אותי לבריכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת עם ילדים - תגובה
סמדר ריינר22/06/2012שלום אוראל,
את שואלת הרבה שאלות מדוע הילד רגיש, לא יודע מה לעשות עם הרשות השליליים, שוכח דברים, חוסר תקשורת. נשמע שהילד שלכם מרגיש לא מובן ולא יודע לעכל גם את המידע הפנימי (רגשות ותחושות) וגם את המידע החיצוני (לספר לכם שהשכנה הזמינה אותו). הוא מרגיש מוצף מבפנים וזקוק לעזרה כדי לעשות לו סדר.
ראשית כדאי לנסות לאבחן הפרעת קשב, ובנוסף, לבדוק האם ניתן לתת מענה לקושי הריגשי בטיפול ריגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)