עזרה דחופה!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה!
    זהבית
    24/06/2012

יש לי שתי בעיות עם ילדתי בת ה-4, ראשית אתחיל בפחדים שלה, חרדות ופחדים זהו דבר שדי עובר במשפחה שלנו, אך אני שואלת אם ישנה אפשרות לעצור את זה מגיל קטן?? אני פשוט מזהה את זה אצלה בהמון דברים הפחד פשוט משתק אותה והיא נכנסת למין בועה ולא מוציאה מילה במצב לדוגמא כמו כשהיא רואה תחפושת מפחידה בפורים וכו', זה מאוד מטריד אותי והייתי רוצה לעזור לה שלא תגרור את זה כמוני, דבר נוסף, אתמול בשעות הערב החשוכות היא החליטה להתחבאות לי בחניה החשוכה מאחורי האוטו, כששמתי לב להיעלמותה לא העליתי על דעתי דבר כזה הרי היא ילדה פחדנית היא לא תלך לשום מקום חיפשנו בכל פינה בזמן שהיא שומעת אותי בהיסטריה ובבכי מחפשת אותה היא פשוט לא יצאה מהמחבא, זה לקח המון זמן עד שאחד מאיתנו פתאום ראה אתה יושבת מאחורי האוטו,אני מאוד מוטרדת ואין לי מושג מה יכול לגרום להתנהגות כזו שלא קרתה מעולם!יש לציין שהיא ילדה שצורכת עודף צומת לב!וכמובן אנו משתדלים..דבר נוסף לא היה שום כעס מקדים למקרה, אם כי בתקופה האחרונה ירד לה המצברוח קצת משהו שמאוד לא אופייני היא בדרך כלל ילדה עם שמחת חיים!! אני מתוסכלת ומוטרדת אשמח לקבל ייעוץ בהקדם האפשרי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה! - תגובה

סמדר ריינר
    24/06/2012

שלום זהבית,
    לגבי פחדים וחרדות את יכולה לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים של ילדים ולרואת אם יש טיפים שיכוים לעזור לך.
    לגבי ההתחבאות שלה, לפעמים ילדים רוצים שיחפשו אותם. זה יוכל להיות גם משהו משחקי. יכול להיות שזו הייתה הכוונה שלה, אך התגובה שלכם הייתה חרדתית, ולשאלתך מה שיכול לעצור את החרדות מגיל צעיר שהו אלנסות שהתגובות שלכם יהיו פחות חרדות.
    אם בכל זאת אתם ל אמתרשמים שזה היה משהו משחקי, אלא קושר לירידה כללית במצב הרוח שלה בזמן האחרון, נסו לברר איתה בצורה עקיפה, מה היא מרגישה, למשל לשחק איתה משחק שנניח שפייה שמחלקת משאלות באה לבקר אותה, מה הייתה מבקשת? או לצייר יאתה יחד ציור על ידלה ולספר על הילדה סיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו