מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית עודף משקל כתוצאה מגירושיםאייל25/06/2012
שלום,
בני בן השמונה חווה את גירושיה השניים והלא כל כך נעימים של אימו לפני כמעט שנה ומאז הוא החל לעלות במשקל, אני משער שהחשק המוגבר לאוכל בא כפיצוי לטראומה שהוא עבר.
כששמנו לב לבעיה ניסינו 'לטפל' בה ע"י שיחות עימו והקפדה על תזונה.
אני חושש שאולי הגזמנו בגישה האגרסיבית וכך יצא שהילד ממש חושש ומתבייש, לדוגמה הוא מסרב ללכת בלי חולצה לים או לבריכה כי הוא חושב שהוא שמן מידי ויצחקו עליו.
כשהבנתי כמה קשה הוא לקח את זה הסקתי שהגישה נכשלה וצריך לשנות כיוון על מנת להחזיר לו את הבטחון ואם אשפר לשלב את זה עם חינוך לתזונה בריאה יותר מה טוב.
חשוב לציין שאמנם יש בעיית עודף משקל אבל היא לא חריפה מידי: עולה לכיתה ג' ושוקל 35 ק"ג.
כמו כן הוא רשום לחוג ג'ודו ועכשיו גם התחלנו בחוג שחיה.
כצעד ראשון הפסקתי לחלוטין להעיר לו על המשקל אני מנסה לעודד אותו שהוא לא שמן וכשגדלים זה יעבור לו..
אשמח לקבל עצות כיצד להתמודד עם הנושא והלעניק לבני היקר את הבטחון והשקט להם הוא זקוק.
תודב,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עודף משקל כתוצאה מגירושים - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום אייל,
טוב עשיתם כששמתם לב שאולי הגזמתם והפסקתם את ההערות. זה גם שעברתם לחזק אותו שזה בסדר והוא לא שמן. לא הייתי מוסיפה שזה יעבור או לא, כי אם הוא לא שמן לטענתכם אז מה צריך לעבור? וכמו כן אתם לא יודעים מה יעבור ומה לא, וזה לא מוסיף לאמינות שלכם.
כמו כן הייתי מציעה לכם לתת לו חיזוקים חיוביים באופן כללי יותר, וגם חיזוקים חיוביים שקשורים לגוף שלו, למשל לגבי דברים שהוא חזק בהם בנושא הגופני, כמו קואורדינציה, חלקים בגוף שלו שנראים יפה, זריזות או כל תכונה אחרת, וכן לתת חיזוקים שלא קשורים לגוף על תכונות שיש לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)