מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך עוברים לגור ביחד עם ילדיםיוליה25/06/2012
שלום,
אני ובן זוגי כמעט שנתיים ביחד, מאוד רוצים לעבור לגור ביחד אבל לא יודעים איך לעשות את זה הכי נכון בשביל הילדים.
שנינו גרושים ולכל אחד יש ילד, שלי בן 5 ושלו בן 4..
האם מישהו יכול לשתף מהניסיון שלו או להכווין אותי לכתבות ומאמרים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוברים לגור ביחד עם ילדים - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום יוליה,
חשוב קודם כל לעושת הכרות הדרגתית שלכם עם הילדים אם עוד לא הכרתם, קודם להיפגש פעם ראשונה, קצרה, אחר כך לעבור לבילויים משותפים יותר ארוכים, וכו'. אחרי שיש הכרות ונוצר קשר, צריך לחשוב ביחד, אולי גם לקבל ייעוץ, איך אתם מחלקים ביניכם את הסמכות לגבי הילדים שלכם. על מה כל הורה אחראי לגבי הילד שלו ומה מותר לו להעיר או להתערב לגבי הילד של השני, מה הן אפשרויות המגורים שלכם, מבחינת חדרים, היכן יגור כל אחד, איך שומרים על מקומו של כל אחד וכו'.
כמו כן חשוב שתבואו בגישה שאתם לא מבקשים את אישור הילדים אלא מודיעים להם על הצעד. מותר להם לאהוב את זה יותר או פחות, להביע את התנגדותם בכל מיני דרכים ישירות ועקיפות, אך הם יתרגלו. חשוב להתייחס לקושי שלהם, לקנאה שעלולה להיווצר, וחשוב לשמור על גבולות ברורים, כמו בכל בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
יוליה26/06/2012הילדים כבר מכירים אנחנו ניפגשים איתם על בסיס שבועי, בחודש האחרון גם התלנו לישון אחד אצל השני עם הילדים.
המעבר יהיה לדירה בה הוא גר עכשיו, יש בה חדר ילדים גדול שבהחלט ירחספיק לשניהם.
יש לך עיצה איך לגרום לבן שלו שלא ירגיש שמשתלטים לו על החדר ובמקביל לגרום לבן שלי להרגיש שמעכשיו זה גם החדר שלו והוא לא אורח?
חשבנו שבטח יעזור לעצב מחדש את החדר.. לקנות להם מיטות ולעשות לכל אחד פינה משלו בחדר אבל מעבר לזה מה עוד?
מה מסבירים להם? אני מזכירה לך שאחד בן 4 ואחד בן 5..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום יוליה,
שלום יוליה, לא ניתן לגמרי לייצר מצב שבו לא תהיה אי שביעות רצון מצד הילד שנכנסים אליו לחדר. העניין הוא לא לא לגרום לו להרגיש שמשתלטים ללו על החדר אלא לקבל את זה שכך הוא מרגיש, מותר לו לכעוס על זה, מותר לו לא להיות מרוצה מזה, מותר לבטא את זה, ובכל זאת, זו המציאות כרגע. אתם עושים שינוי, הילדים לא ביקשו אותו, ויהיה להם קשה בהתחלה לקבל אותו, וזה בסדר. מה שיעזור להם לקבל את השינוי זה בעיקר שלא תהיה מצידכם ציפייה שהכל יעבור חלק. יהיו קשיים, וזה לגיטימי לגמרי. עם הזמן הם יתרגלו וגם ייהנו מכך שיש להם חבר חדש בחדר, וגם יריבו. לפעמים זה חלק מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)