מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהעדי26/06/2012
ביתי בת 4.5 רואה את אביה פעם בשבוע בפיקוח מרכז קשר כשעתיים. הפגישות מתקיימות החל מהיותה בת 9 חד'. מדובר באב לא נורמטיבי ולפי הפצרותיי גם מסוכן מבחינה מנטלית/רגשית (כלפיי זה היה גם פיזי) ומה שאנשי הרווחה רואים זה רק את הלא נורמטיביות. בכל אופן, היה שלב שבו הייתי שמה את הילדה, הולכת וחוזרת לקחת אותה. לאחר מכן היתה רגרסיה והיא היתה מסרבת בתוקף ללכת לשם. כיום אנו נמצאים בתקופה בה הילדה נהנית מהפגישות ומהשייה עם האב אך היא מסרבת שאעזוב את המרכז ורוצה שאהיה נוכחת. העו"ס במרכז רואים שהיא לא משחררת אותי אבל מטרתם בסופו של דבר היא להוציא אותי משם. בפעם האחרונה אמרתי שאם הילדה תשחרר אותי מעצמה (כמו שעשתה בעבר) אלך, אך כל עוד היא לא משחררת מעצמה קשה לי ללכת. אם זה היה במקום אחר היה לי יותר קל. העו"ס אמרה שהיא מבינה אבל אם עם הילדה שלי זה לא עובד כבר הרבה זמן אז אני פשוט צריכה ללכת בלי להגיד לה ועליי זה לא מקובל. למרות זאת ניסיתי ללכת וכשהגעתי לשער היא התחילה לבכות אז חזרתי וכביכול "הרסתי להם הכל". אני לא מסוגלת ללכת אם זה לא רצון הילדה. מה גם שאפשר לחשוב איפה אני משאירה אותה ועם מי. הפגישות במרכז קשר הן לא צמודות ובנוסף קשה לי להשאיר אותה איתו. מה יתן אם לא אהיה נוכחת בפגישות? נא עצתכן, האם מבחינה רגשית זה לא גורם נזק כלשהו ואיך אני צריכה לנהוג. למה אנשי מקצוע כמו העו"ס אומרים לעשות דברים שאני חינוך לא חושבים שצריך לעשות כי זה יפגע בביטחון הילדה והם רוצים שאעשה על מנת לקדם את האינטרסים הלא ברורים שלהם? באופן כללי אין לי אמון ברווחה ועד היום הגנתי על הילדה שלי בחירוף נפש גם מול האב וגם מול הרווחה (כשיש בסיס והוכחות אינסוף למאבק שלי). בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום עדי,
אני מתרשמת מהסיפור שלך שחשוב שתניחי לילדה להיות עם אביה. הסיבה שהיא מתקשה לתת לך ללכת לא קשורה לכך שקשה לה עם אבא שלה אלא שקשה לה "לבגוד" בך. היא חושבת שלך קשה להשאיר אותה ואת חושבת שלה קשה , וכל אחת מנסה להגן על השניה וזה מיותר. במובן הזה, העו"סיות צודקות, צר לי אם אני מאכזבת אותך. הדבר היחדי שאני לא ממליצה עליו הוא ללכת בלי להגיד. צריך להגיד יפה שלום, וגם אם היא בוכה - ללכת. לא ייגרם לה שום נזק מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)