ילדים תחת מתקפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים תחת מתקפה
    שחר
    26/06/2012

שלום.
    אנחנו גרים בישוב בעוטף עזה בחצי השנה האחרונה.
    יש לנו בת בת שנתיים וחודשיים לאחרונה עקב התדרדרות במצב הביטחוני באזורנו התחלנו לחשוב מה הגישה הנכונה לנקוט כאשר יש התראת 'צבע אדום'.
    זה קצת מורכב.. אנחנו חוששים שהיא מפחדת כי היא מבינה שזה לא צחוק ויש כאן עניין של סכנת חיים.
    בבקשה חוו את דעתכם.
    איך להציג לה את הנושא ואיך להתנהל מולה ברגעי סכנה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים תחת מתקפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים תחת מתקפה - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2012

שלום שחר,
    בודאי שהילדה מבינה שזה מסוכן. מה חשוב זה לא להסתיר את הרצינות של העניין אבל להדגיש את ההגנה ולא את הסכנה. להסביר שאנחנו רצים למרחב המוגן כי שם אנחנו מוגנים, זה שומר עלינו. לאפשר לה לבטא את תחושותיה, מותר לה לפחד, אי אפשר למנוע את זה ממנה, הרעיון הוא לא שהיא לא תפחד אלא שהפחד לא יהיה כזה שיצא מכלל שליטה וישבש את התפקוד. אם אתם יחסית רגועים, ומדגישים את הפיתרון ולא רק את הסכנה, היא תחוש שהדברים בשליטה, ולמרות שיש סכנה היא יכולה לסמוך על ההורים שלה ויהיה בסדר. גם לא חייבים להסביר לה מעבר למה שהיא שואלת. אם היא שואלת מדוע יש אזעקה צריך להסביר שנופלים טילים, ולכן אנחנו רצים למרחב המוגן ושם נהיה מוגנים ולא יפלו עלינו. לא צריך כרגע לפרט יותר מזה, ולהתקדם עם השאלות שלה בצורה הכי הדרגתית וקטנה שאפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שחר
    27/06/2012

היא עוד קטנה ולא שואלת שאלות, בעלי הסביר לה שמדובר במשחק(אני לא יודעת אם זה נכון להגיד את זה)
    אני עצמי מאוד נלחצת ובטוח שהיא מרגישה שאני לחוצה..
    לא יודעת איך בפועל לנהוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2012

שלום שחר,
    העובדה שהיא קטנה לכשעצמה לא מסבירה מדוע היא אל שואלת שאלות. יש ילדים בני שנתיים ששואלים. זה בסדר גם אם היא לא שואלת, אבל זה לא מובן מאליו. אם כרגע ההסבר של בעלך מספק והיא נראית רגועה לא הייתי משנה את זה. להבא הייתי משתדלת לא להסתבך בשקר כי זה יוריד מהאמינות שלכם בהמשך, המצב הזה לצערנו כנראה יימשך והיא תבין שזה לא משחק. גם כרגע היא מבינה אולי שמשהו לא מסתדר כי אם זה משחק למה אימא לחוצה?
    בכל אופן כרגע לא הייתי משנה דבר ויותר הייתי עובדת על ההרגעה שלך. נסי לחשוב מה יגרום לך להיות פחות לחוצה, נסי לתרגל נשימות וחשיבה חיובית, ואם יש צורך פני לעזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב, תודה!

שחר
    28/06/2012

כל הכבוד על התשובה המהירה והמקצועית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    28/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו