מעבר ופרידה קצרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר ופרידה קצרה
    רעות
    27/06/2012

בני בן 3.5 , ילד רגיש וקשור אלי מאוד. אנחנו גרים בחו"ל ובקרוב עוברים דירה למדינה אחרת. בשל בעיה בריאותית אינני יכולה לטוס לכן אאלץ לקחת רכבת שמגיעה ליעד אחרי כמעט ארבעה ימים. בני ובעלי יטוסו 6 שעות ליעד. בעלי ואני החלטנו כי מוטב עבור בננו לא להיות כלוא ברכבת ארבעה ימים מאחר והוא אנרגטי ופעיל ושהייה ארוכה במקום סגור עלולה להיות מאוד קשה בשבילו (וגם בשבילנו). לי באופן אישי מאוד קשה הפרידה לארבעה ימים, מעולם לא נפרדנו לפרק זמן כזה ואני חוששת כי הוא טס למקום חדש ואני לא אהיה שם בימים הראשונים. מצד שני הוא יהיה עם אבא שלו שאליו הוא גם קשור מאוד.
    איך כדאי להכין את הילד לפרידה? אני בעיקר חוששת מהלילות- אני זו שמרדימה כל לילה.
    האם זה משהו שיגרום חרדת נטישה בהמשך בהסתמך על כך שבני מאוד רגיש וקשור אלי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר ופרידה קצרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר ופרידה קצרה - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2012

שלום רעות,
    אין סיבה שתיגרם חרדת נטישה. מדובר בילד גדול, שאפשר להסביר לו מה קורה, ומתי הוא יפגוש אותך שוב, אפשר לדבר בזמן הזה בטלפון או בסקייפ, אם יש לך מחשב נייד, ואין סיבה לדאגה. חשוב מאוד שאת תיגשי להסבר רגועה ולא חרדה. כי אם את חרדה מהפרידה, הילד יקלוט את זה ממך ויבין שיש לו ממה לפחד וזה מה שיכול לגרום לחרדה, לא הפרידה עצמה. נסי לשדר לו ביטחון בכך שהוא יסתדר, וגם אם פה ושם יהיה לו קשה זה לא סוף הועלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו