הילדים לועגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדים לועגים
    שישי
    19/02/2008

בתי בת 4 ו- 3 חודשים עלתה השנה לגן עירוני ומסיימת באחת וחצי (אני כרגע לא עובדת)
    לבתי מאז ומתמיד היה קשה להיפרד מאיתנו ההורים בבוקר ולפעמים היא בוכה
    בשבועיים האחרונים היא ממש לא רוצה ללכת לגן ולפעמים היא בוכה גם במהלך היום בגן
    חלק מהילדים בעיקר הבנים לועגים לה וקוראים לה "בכיינית" וזה מאוד חורה לי ונראה כי זה פוגע בדימוי העצמי שלה
    פעם אחת כשזה קרה אמרתי לאותו ילד ובפני ביתי שהיא אמנם בוכה וקצת קשה לה אבל זה מאוד נורמלי ובסדר לבכות יחד עם זאת אמרתי שהיא ילדה בוגרת ומאוד עוזרת לי לטפל באחותה התינוקת (בת חצי שנה )
    רציתי לקבל עצות מה לומר לה לפני שהיא הולכת לגן כדי שהיא תוכל להתמודד עם התגובות המרגיזות האלה של החברים בגן
    אשמח לקבל תגובות גם של הורים

תודה
    שכחתי לציין דבר חשוב:
    יש סיבה לכך שהיא בתקופה האחרונה לא רוצה ללכת לגן והיא כי אני בטיפשוטי איימתי עליה שאם תנהג יפה אני אשאיר אותה בצהרון...ומאז היא כל הזמן שואלת "אמא את תשאירי אותי בצהרון<"
    אני ממש מאוכזבת מעצמי שפגעתי בה כך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדים לועגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי בגן

שושי יעקובי
    21/02/2008

בכי זו תגובה טבעית לכאב ולתסכול וילדים בוכים בגן לא מעט. יחד עם זאת חלק מההבשלה והבגרות של הילדים היא היכולת שלהם להתמודד עם מצבי התסכול באמצעות פנייה לגננת, או למצוא פתרונות באופן עצמאי או אפילו להכיל תחושה של חוסר שביעות רצון. למעשה כל הילדים בגיל הזה שרויים במאבק פנימי בין הרצון להגיב בבכי כמו שהם הגיבו פעם כשהיו יותר קטנים ובין הרצון להיות גדולים, לא לפרוץ בבכי ולהתמודד עם התסכול/מצוקה בדרך בוגרת יותר. אני מניחה שהלעג של אותו ילד על בתך נבע בדיוק מאותו קונפליקט בתוכו. לדעתי הדרך לחזק את הבת שלך היא לעודד אצלה התנהגות בוגרת. משמעות המעבר לגן ערוני עבור הילדה היא שהסביבה רואה אותה בוגרת ומצפה ממנה התנהגות תואמת. כדאי לשתף את הגננת, יחד לחשוב על דוגמאות למצבים שהילדה בוכה ולהציע לה פתרונות "בוגרים". לדוגמא לעודד לפנות לגננת. חשוב לציין כי הגננת אמורה להגן עליה מפני הצקות של ילדים בגן.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו