מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנה וחצי שלא מסוגל להיות עם עצמוענבל19/02/2008
לבני בן השנה וחצי, שני מאפינים שמפריעים לי אולם כיון שאני אם צעירה וזה ילדי הבכור אני לא יודעת לומר אם מדובר בשלב התפתחותי נוראמלי או בבעיה. הבן שלי מחובר אלי פיזית ורגשית בעבותות: כשהוא חוזר מהגן הוא לא מוכן להיות שניה לבד, לא מסוגל לשחק או להעסיק את עצמו ולו לחמש דקות, כדי שאכין לו אוכל. הוא דורש את ההתיחסות שלי בתוקף ואם זה לא מצליח לו הוא בוכה ועושה סצנות. מאפין שני הוא אי היכולת שלו להתרכז בדבר אחד ליותר מדקה- לא משחק, לא פעילות משותפת של שנינו ואפילו לא טלויזיה.
אשמח לשמוע מה עושים והאם זה נורמאלי או היכן ניתן לקרוא על כך בהרחבה. עלי לציין שאני מאד נהנית ואוהבת להיות איתו אבל מרגישה שזה לא בריא ושכשאני מתעלמת, כי אני עסוקה, זה גם לא עוזר לו להפנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אמא
שושי יעקובי26/02/2008ענבל שלום
אנחנו משתדלות לענות למרבית הפניות במהלך שבוע. טוב שפנית שנית.
מבחינה התפתחותית התנהגותו של בנך נורמטיבית לגמרי ומעידה על הקשר הטוב שנרקם בינכם במהלך שנה וחצי. בגיל שנה וחצי הילד זקוק מאוד לנוכחות שלך. אני מניחה שמרבית שעות היום הוא בגן, כך שנותרו מעט שעות להיות יחד והוא זקוק עדיין לקשר הקרוב אתך. הקשר אתך משמעותי לו יותר מכל הפעילויות המסקרנות שסביבו. על מנת להרחיב את יכולת הריכוז שלו בפעילויות השונות את צריכה להפוך למקור המוטיבציה. המניע שלו לשחק בקוביות יהיה המשחק איתך ולא כי הקוביות מסקרנות אותו. וכך גם ביתר הפעילויות התואמות גיל: קריאה בספר, התבוננות בתמונות, כדור, פזל. תאפשרי לו לשחק לצידך עם סירים כשאת מבשלת וכדומה.
השלב הזה בגידולו הוא אחד הקשים. נדמה שהוא עצמאי יותר, הוא כבר הולך לגן ויש ציפיה שיוכל להעסיק את עצמו לבד אך למעשה הוא עדיין זקוק לתשומת הלב שלך שמניעה את התפתחותו.
שושי יעקובי
םסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)