מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוףעני28/06/2012
בת שלי קצת יותר מ3 וחצי.
בימים אחרונים יש לבת שלי תופעה שמדאיגה אותי ואני לא בטוחה איך להתייחס ולהתמודד איתה.
לדוגמא שלשום חזרנו מבריכה. כשיצאנו מבריכה בת שלי שאלה - אמא לא שכחנו כלום? עניתי לה - לא, הכל בסדר לא שכחנו כלום. אחרי כמה דקות בת שלי שוב שאלה את אותה שאלה: אמא, לא שכחנו כלום? ושוב עניתי לא, לא שכחנו כלום. וזה לא נגמר. כל הערב כל כמה זמן בת שלי שאלה את אותה שאלה בדיוק שוב ושוב מחדש את אותה השאלה למרות שעניתי לה תשובה ברורה כבר הרבה פעמים. באיזשהו שלב מאוד הייתי מותרדת מזה ובת שלי הרגישה את זה והתחילה לשאול - אמא אפשר לשאול הרבה פעמים אותה שאלה? עניתי לה (כש כבר הבנתי שלא הייתי צריכה לשדר לה את הדאגה שלי אבל זה היה כבר מאוחר) שאין בעיה אפשר לשאול הרבה פעמים. וזה גם לא נגמר. הילדה המשיכה לשאול כל כמה זמן האם זה בסדר לשאול הרבה פעמים.
אתמול בערב זה שוב קרה אבל בנושא אחר. נעבד לה צעצוע. והיא לא הצליחה להרפות מה יקרא עם הצעצוע הזה. ושאלה אתמול בערב כל כמה זמן אותה שאלה על צעצוע. היום בבוקר מצאנו את הצעצוע והיא אמרה - יופי עכשיו אפשר להרגע.
התופעה של "השאלה בלולאה" קרתה כבר פעם או פעמיים. כל פעם זה היה קשור לנושא אחר. זה היה קורה בערבים, לפני שינה כש ילדה כבר עייפה.
זה מאוד מדאיג אותי ונראה חריג.
אשמח לעצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוף - תגובה
סמדר ריינר28/06/2012שלום לך,
מדובר בסוג של בסוג של חרדה שבאה לידי ביטוי בהתנהגות אובססיבית, ולכן כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לברר זאת יותר לעומק ולטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)