ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוף
    עני
    28/06/2012

בת שלי קצת יותר מ3 וחצי.

בימים אחרונים יש לבת שלי תופעה שמדאיגה אותי ואני לא בטוחה איך להתייחס ולהתמודד איתה.

לדוגמא שלשום חזרנו מבריכה. כשיצאנו מבריכה בת שלי שאלה - אמא לא שכחנו כלום? עניתי לה - לא, הכל בסדר לא שכחנו כלום. אחרי כמה דקות בת שלי שוב שאלה את אותה שאלה: אמא, לא שכחנו כלום? ושוב עניתי לא, לא שכחנו כלום. וזה לא נגמר. כל הערב כל כמה זמן בת שלי שאלה את אותה שאלה בדיוק שוב ושוב מחדש את אותה השאלה למרות שעניתי לה תשובה ברורה כבר הרבה פעמים. באיזשהו שלב מאוד הייתי מותרדת מזה ובת שלי הרגישה את זה והתחילה לשאול - אמא אפשר לשאול הרבה פעמים אותה שאלה? עניתי לה (כש כבר הבנתי שלא הייתי צריכה לשדר לה את הדאגה שלי אבל זה היה כבר מאוחר) שאין בעיה אפשר לשאול הרבה פעמים. וזה גם לא נגמר. הילדה המשיכה לשאול כל כמה זמן האם זה בסדר לשאול הרבה פעמים.

אתמול בערב זה שוב קרה אבל בנושא אחר. נעבד לה צעצוע. והיא לא הצליחה להרפות מה יקרא עם הצעצוע הזה. ושאלה אתמול בערב כל כמה זמן אותה שאלה על צעצוע. היום בבוקר מצאנו את הצעצוע והיא אמרה - יופי עכשיו אפשר להרגע.

התופעה של "השאלה בלולאה" קרתה כבר פעם או פעמיים. כל פעם זה היה קשור לנושא אחר. זה היה קורה בערבים, לפני שינה כש ילדה כבר עייפה.

זה מאוד מדאיג אותי ונראה חריג.
    אשמח לעצה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוף - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2012

שלום לך,
    מדובר בסוג של בסוג של חרדה שבאה לידי ביטוי בהתנהגות אובססיבית, ולכן כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לברר זאת יותר לעומק ולטפל בכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו