חרדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה
    סופי
    28/06/2012

שלום רב!

יש לי ילד בן 7 וחצי. מאוד חכם ומאוד רגיש. גם קצת פחדן.
    לפני כשבועיים בעלי סיפר על דודה שחלתה. הילד שמע ומאוד נלחץ שאולי גם איתו יקרה אותו הדבר. הרגעתי אותו ושחכתי מזה. היום סיפר היילד בסוד שמאז הוא סובל מפחד שיושב לו בחזה. וגם מפריע לו בזמן השיעורים. היום גם עשו לו חיסונים. והוא שעל אותי כל מיני שאלות מתוחקמות על אותם מחלות שקיבל נגדם את החיסון. בלי לחשוב הסברתי לו. בערב לא יכולתי להרגיע אותו הוא היה מאוד מפוחד ובכה והתחנן שלא אספר לאבא כי הוא מתבייש שהוא ככה מפחד. נתתי לו לשתות שורש של ולריינה. אך לקח לו שעתיים עד שהוא נרדם. ראיתי איך הילד שלי מבוהל. מאוד כאב לי. אני לא יודעת איך להתנהג ומה לעשות ומה להגיד. יש שאומרים שבכלל לעצור את השיחות האלו ולא לפתח אותם איתו ואני לא יודעת מה באמת צריך לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום סופי,
    ראשית את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו יכול לעזור לכם. במידה ולא ואתם לא מצליחים להתמודד נשמע לי מהתאור שלך שהילד סובל וכדאי לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על חרדה

סופי
    29/06/2012

תודה רבה על התשובה המהירה.
    אני כמובן אפנה למומחה אם זה ימשך. אך היום הילד שלי היתאורר במצב רוח טוב כרגיל.
    הוא שוב דיבר על הפחד שהיה לו אתמול, ואמר שגם היום הוא קצת פחת אבל הוא הזכיר לאצמו שאין צורך לפחד וזה עזר לו. אך עדיין אני רואה שהוא ניזכר בפחדים שלו, אך אני דואגת להסיק אותו בדברים אהובים. מקווה מאוד שהוא ישכח מזה.
    אם יש לכם אזו המלצה להמשך הדרך אשמח מאוד.
    שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום סופי,
    שנמע לי שמה שאתם (הילד ואת) עושים כרגע זה מצויין. זה בסדר שהוא נזכר בפחדים, גם אחרי טיפםול הוא ייזכר בהם, מה שטיפול אמור לעושת הוא לעשור לו לא להאמין בהם אחרי שהוא נזכר והם עולים. אם הוא עושה את זה כרגע לבד זה מצויין, וגם לארגן עבורו הסחות דעת זה מעולה. אפשר גם ללמד אותו לעשות את זה לבד, כלומר כשהוא נזכר בפחד, לנסות לחשוב או לעשות משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו