חייבת עזרה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חייבת עזרה דחופה
    שרי
    29/06/2012

בוקר טוב.. אתמול בערב בעלי הרגיש משהו חשוד בהתנהגותו של בננו בן ה-5 וחצי , בזמן משחק עם בן דודו בן ה 9.כשבננו רץ אליו והרים את המכנסיים שלו. אני עבדתי ערב (אחות במקצועי) וכשחזרת הביתה בננו כבר ישן, בעלי סיפר לי את הסיפור והזדעדעתי מהמחשבה שבני עלול לחוות חוויה כגון זאת.
    היום בבוקר שיחקתי עם בני במשחק תפקידים, ושאלתי אותו במה בן דודו נגיד היה בוחר שנשחק - ילדי מיד סיפר לי למרבה תדהמתי שבן דודו היה בוחר במשחק הנגיעות, ואז פרש בפניי מספר דברים שבן דודו מבקש ממנו לעשות (דברים הכוללים נגיעות באיברים מוצנעים ואץ הכנסת האיברים לפה!!) אני ממש ממש מזועזעת ואובדת עצות, מה עליי לעשות?!?
    מבקשת תשובה בדחיפות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת עזרה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום שרי,
    כדאי לשוחח עם בנך באופן רגוע, ולהסביר לו שזו לא אשמתו אבל מה שבן הדוד ביקש ממנו לעשות זה אסור, הוא לא היה יכול לדעת את זה וגם האמין לבן הדוד שלו כי הוא יותר גדול, אבל זה לא דברים שעושים, חשוב להסביר לו שמותר לו להגיד לא כשמישהו רוצה לנגוע בו במקומות הפרטיים, וכשמשחקים עם ילדים לא נוגעים במקומות הלאה ולא מורידים בגדים. לא אמורים לנגוע בו והוא לא אמור לנגוע באחרים. חשוב לקיים את השיחה באווירה עניינית ורגועה, ולהשתדל לא ליצור אצל הילד תחושת אשמה. במידה וסה"כ התפקוד של הילד תקין, מבחינת מצב רוח, חרדה, תאבון, שינה וכו', וכן אין לו התנהגויות מיניות חריגות (כגון אוננות מוגזמת, אוננות היא דבר טבעי ובריא, כל עוד זה נעשה בפרטיות במידתיות, אם לדעתכם יש חריגה בעניין הזה כדאי לשים לבד לכך) הייתי מניחה לעניין. כמובן יש לשוחח עם הורי בן הדוד ולא להפגיש ביניהם כל עוד העניין לא מטופל על ידי ההורים, וגם אם הוא כן מטופל, לא כדאי לתת להם להיפגש בלי השגחה. במידה וכן מתגלים קשיים או מצוקה אצל בנכם, כדאי לפנות לטיפול. הכי חשוב זה לנסות להישאר רגועים, ולא לייצר נזק היכן שאין מרוב דאגת יתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו