מחוקק החוקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחוקק החוקים
    מחול
    29/06/2012

שלום,
    בני בן 3.3.
    יש לו אחות קטנה בת 8 חודשים.
    ילד לא קל מאז ומעולם.
    לאחרונה משליט טרור בבית.
    דוגמאות:
    "אני רוצה שהמאוורר ישאר דלוק" (גם כשאנחנו יוצאים מהבית)
    "אל תתני לה את הצעצוע הזה''
    " תנעלי לי קודם את הנעל הזאת ואחר כך את זאת"
    יש לו חוקים לכל דבר- ..."לא ככה,ככה...." וזה נאמר כאמור בצרחות.
    לפעמים אפילו מיד כשקם בבוקר צורח ללא סיבה.
    אני רק אציין שהוא ילד אהוב שאביו ואני משקיעים בו זמן והוא מקבל המון אהבה.
    מה עושים?
    תודה,מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחוקק החוקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחוקק החוקים - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום מור,
    עצם העובדה שאתם מגדירים את חיקוק החוקים שלו כבעיה מעידה על המקום שאתם נותנים לו ועל כך שאתם מתייחסים שלמהו שממש לא ראוי להתייחסות. הוא מקבל מזה תחושת חשיבות רבה וממשיך. כשהוא מחוקק חוקים כדאי להתעלם מכך. גם אם הוא כועס ומתעצבן. הוא מרגיש אתכם כחלשים ולכן מנסה להיות חזק במקומכם ואתם כנראה מאפשרים לו, אפילו בעצם זה שאתם מתווכחים עם החוקים שלו או מתייחסים אליהם בכלל. לא הייתי נכנסת בכלל לעניין הזה. ככל שלא תתייחסו ותהיו עקביים בכך, גם אם הוא בוכה וצורח, התופעה תפחת. לגבי הבכי בבוקר, זה נראה לי משהו שקשור באופן כללי לתחושה שלו שהוא לא מחזק על ידי הורים סמכותיים וחזקים. נראה לי שכדאי שתחשבו באופן כללי על הסמכות ההורית שלכם ואולי אף תפנו לייעוץ בעניין. בבוקר הייתי מרגיעה אותו, אך לא מייצרת דרמה או תשמות לב רבה מדי סביב העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הטיים אאוט

מחול
    30/06/2012

תודה על תגובתך המהירה.
    האם כדאי להשתמש בשיטה של הרחקה לחדרו עד שירגע?
    הבנתי שזה דקה על כל שנת חיים.
    מה את חושבת על שיטה זו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הטיים אאוט - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום מור,
    אני לא בעד, זו גם שיטה שנותנת תשומת לב להתנהגות שאנחנו רוצים שתיפסק ובכך מחזקת אותה. צריך להבין שעבור ילדים כל חיזוק הוא חיזוק חיובי, גם התייחסות שלילית היא מתן תשומת לב. החיזוק השלילי היחידי הוא התעלמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו