חברה מעצבנת של הבת- מה עושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברה מעצבנת של הבת- מה עושים
    שואלת
    30/06/2012

חברתה הטובה ביותר של בתי מהגן היא ילדה מעצבנת, לא מחונכת, צעקנית וחצופה. בנוסף היא ובתי רבות כל הזמן ושתיהן אינן יודעות לוותר אחת לשניה.
    ביום ההולדת של בתי לדוגמה, אמרה על העוגה שהיא מגעילה וירקה עליה. בפעמים שבאה אלינו הביתה נאלצתי לחנך אותה שוב ושוב שלא קופצים על הספות ולא משתוללים ובתי נגררת אחריה.
    בתי התינוקת אף היא סובלת מהמפגשים הצעקניים הללו וקשה מאוד להרגיע אותה אח"כ.
    לצערי הרב בתי נמשכת אליה כמו לאש אף על פי שיש לה חברות נוספות בגן, אך פחות טובות ממנה.
    החלטתי להפסיק להזמין אותה אלינו הביתה ושאף בתי לא תלך אליה הביתה.הסברתי לבתי שלא נעימה לי ההתנהגות של החברה וגם לא ההתנהגות שלה כשהיא נמצאת.
    האמא של החברה כועסת עלי ולא מדברת איתי- אמרתי לה שבתי בתקופה נרעשת ושאנחנו לא מזמינים הביתה בתקופה הקרובה.
    נראה לי שהחלטתי תגרום נזק לבתי לטווח הארוך כי הילדה הזו תהיה איתה בבי"ס אולי וגם בשנה הבאה בגן וכו וכו...
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה מעצבנת של הבת- מה עושים - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום לך,
    אני לא חושבת שההחלטה תגרום נזק לטוח ארוך. אז האימא כועסת עלייך, אז מה? אי אפשר לרצות את כולם. לביתך יש גם חברות אחרות, ונראה שמדובר בחברה אלימה במיוחד וטוב עשית שהצבת שם גבול. זה לא פוטר אותך מלחשוב מדוע בתך נמשכת דווקא לחברה הזו, ואם יש משהו בחברה הזו שנוגע בצד של ביתך שחשוב להבין אותו. אולי גם בתך רוצה להתפרע לפעמים ויכולה לעושת זאת רק בחסות אותה חברה. האם את מאפשרת לבתך להראות תוקפנות (במידה) או שמייד יש ריסון של זה.? תוקפנות היא דבר חיובי וחשוב, אם מווסתים ואתה נכון, היא חלק מהחיים וחלק חשוב. כשלא מווסתים תוקפנות, כלומר או מרסנים אותה יותר מדי או פחות מדי היא נהפכת לאלימות. אלה רק נקודות לחשיבה עבורך. מעבר לזה נראה לי שעשית נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו