מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עיזרו לי מהר!ש.30/06/2012
אני אימא לילדה בת עשר.
אתמול איזה ילד קילל אותה, והיא בעטה לו באשכים. בשנה שעברה היה ארוע זהה, עם ילד אחר.
איך להסביר לה שאסור לה לבעוט באשכים?. ולמה אסור לה?.
ועם זאת, איך לומר לה שאם מישהו תוקף אותה פיזית - מותר לה לבעוט לו באשכים?.
מתנצלת אם השאלה מביכה אתכן. אבל בבקשה תענו לי מהר וברצינות. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עיזרו לי מהר! - תגובה
סמדר ריינר30/06/2012שלום ע.
מדוע שהשאלה תביך?
אני לא מבינה את ההבדל בין לתקוף באשכים לבין לתקוף בכלל. אם מישהו קילל אותה אין הצדקה לשום תקיפה פיזית מצידה, לא באשכים ולא בשום מקום אחר. נקודה.
אם מישהו תוקף אותה פיזית גם אין הצדה לתקוף בחזרה אלא אם כן מדובר בהגנה עצמית. זה לא תמיד המצב. לא כל מכה שאנחנו מקבלים אנחנו צריכים להגיב עליה במכה נגדית. יש מצבים שבהם פשוט אפשר לעזוב את המקום, או לגייס מבוגר לעזרה וזו צריכה להיות הברירה הראשונה לתגובה.
אני גם לא חושבת שבכל דבר צריך להסביר למה. יש דברים שאנחנו אוסרים ואין עליהם משא ומתן. הסבר למה רק מזמין את הילד לנהל משא ומתן. ואם תסבירי לה שבעיטה באשכים יכולה לפגוע בסיכוייו של אותו ילד להיות אבא בעתיד, אז מה? אולי היא תגיד שזה לא מעניין אותה, כי היא כל כך שונאת אותו...זה ממש לא רלוונטי.
מדוע את נתפקת מבכוה על כך שצריך להסביר את זה (לא שצריך לדעתי, אבל אם כבר...) האם בתך לא קיבלה ממך שום הסבר עד היום על ההבדל בין בנים לבנות, על הגעת ילדים לעולם ועל תפקיד האשכים בגוף? כי אם לא אולי הגיע הזמן, בלי קשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)