בבקשה עיזרו לי מהר!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה עיזרו לי מהר!
    ש.
    30/06/2012

אני אימא לילדה בת עשר.
    אתמול איזה ילד קילל אותה, והיא בעטה לו באשכים. בשנה שעברה היה ארוע זהה, עם ילד אחר.
    איך להסביר לה שאסור לה לבעוט באשכים?. ולמה אסור לה?.
    ועם זאת, איך לומר לה שאם מישהו תוקף אותה פיזית - מותר לה לבעוט לו באשכים?.
    מתנצלת אם השאלה מביכה אתכן. אבל בבקשה תענו לי מהר וברצינות. המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עיזרו לי מהר!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עיזרו לי מהר! - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום ע.
    מדוע שהשאלה תביך?
    אני לא מבינה את ההבדל בין לתקוף באשכים לבין לתקוף בכלל. אם מישהו קילל אותה אין הצדקה לשום תקיפה פיזית מצידה, לא באשכים ולא בשום מקום אחר. נקודה.
    אם מישהו תוקף אותה פיזית גם אין הצדה לתקוף בחזרה אלא אם כן מדובר בהגנה עצמית. זה לא תמיד המצב. לא כל מכה שאנחנו מקבלים אנחנו צריכים להגיב עליה במכה נגדית. יש מצבים שבהם פשוט אפשר לעזוב את המקום, או לגייס מבוגר לעזרה וזו צריכה להיות הברירה הראשונה לתגובה.
    אני גם לא חושבת שבכל דבר צריך להסביר למה. יש דברים שאנחנו אוסרים ואין עליהם משא ומתן. הסבר למה רק מזמין את הילד לנהל משא ומתן. ואם תסבירי לה שבעיטה באשכים יכולה לפגוע בסיכוייו של אותו ילד להיות אבא בעתיד, אז מה? אולי היא תגיד שזה לא מעניין אותה, כי היא כל כך שונאת אותו...זה ממש לא רלוונטי.
    מדוע את נתפקת מבכוה על כך שצריך להסביר את זה (לא שצריך לדעתי, אבל אם כבר...) האם בתך לא קיבלה ממך שום הסבר עד היום על ההבדל בין בנים לבנות, על הגעת ילדים לעולם ועל תפקיד האשכים בגוף? כי אם לא אולי הגיע הזמן, בלי קשר....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו